• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Elektrik kesintileri halkı mağdur etmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesinde son günlerde artan elektrik kesintileri çevre esnafı ve halkını mağdur etmeye devam ediyor. Elektrik kesintilerinin son günlerde sıklaştığını belirten esnaf, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden (DEDAŞ), elektrik sorunlarının çözülmesi için adım atmasını istedi.

 

Elektrik kesintilerinin işlerine engel olduğunu belirten Abdulsamet Adiyaman, "Ben boya ve hırdavat işleriyle uğraşıyorum. Boya yapmak için renk makinemiz var fakat elektriklerin sürekli gidip gelmesi işlerimizi aksatıyor. Bu nedenden dolayı satışlarımız da otomatikman aksıyor. Elektrikler böyle gidip gelmeye devam ederse makine ve elektrikli aletlerimizin bozulmasından endişeleniyoruz. DEDAŞ, bu konuyla ilgili kaçak kullanımını bahane ediyor ama isteseydi bu sorunu önceden çözerdi. Yetkililerden bu soruna derhal çözüm bulmalarını ve kaçak kullanımı gibi bahaneleri bir tarafa bırakıp, bizimle ilgilenmelerini istiyoruz." dedi.

 

Elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduğunu dile getiren esnaftan Akif Aydın ise, "Elektriklerin sürekli gidip gelmesinden dolayı dükkânlarımızı açamayacak seviyeye geldik. Gelen müşterilerimiz elektriğin olmadığını görünce oturmadan kalkıyorlar. Şalterlerin sürekli atması trafoların yanmasına sebep oluyor. Yetkililerden sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Elektrik olmadığından dolayı işlerini yapamadıklarını belirten elektrik ustası Mehmet Tahir, "Bir arızaya gittiğim zaman, elektrik olmadığı için arızayı tespit edemiyorum. İşyerime eli boş olarak dönmek zorunda kalıyorum. DEDAŞ kış gelmeden bütün kontrollerini yapmalıydı ama yapmadığı için bu sıkıntıları çekiyoruz. DEDAŞ'tan yetkilileri çağırdığımızda da bize dönmüyorlar. Sesimizi duymalarını, derdimize çare olmalarını istiyoruz." diye konuştu. (Ali Adiyaman/ Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir