• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
"Eğitim öğretime elektrik kesintileri engeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi, yazılı basın açıklaması yaparak okullardaki elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Açıklamada, kesintiler yüzünden kazaların yaşanmaması için yetkililerin duruma acilen et atmaları istendi.

Yapılan açıklamada, elektrik kesintilerinin eğitim öğretimi engeller bir hal aldığı ifade edilerek, "Elektrik kesintileri Okullarda ısınma, aydınlama bilgisayar ve internet sistemleri çalışmadığı için maalesef eğitim öğretim engellenmiş oluyor. Elektrik dağıtım şirketi kaçak elektrik kullanımının tasarrufunu düzenli hale getirdiği elektrik kesintileri ile sağlayacağını düşünüyorsa son derece yanlış bir tutum içinde olduğunu bilmeleri gerek." denildi.

Elektrik kesintileri yüzünden yaralanma ve ölümlerin olabileceği endişesi taşıdıkları söylenilen açıklamada, "Okulların dağılış saatleri nerdeyse yatsı namazına denk gelmektedir. Elektrik kesintilerinden kaynaklı okul binalarının içinde karanlıktan oluşabilecek yaralanma ve Allah korusun ölümlü kazalardan kimler sorumlu olacak yetkililerin düşünmesi gerek. İlimiz yöneticilerinin bu konuda tedbir almaları görevlerinin gereği olduğu aşikârdır." ifadelerine yer verildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir