• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
4 bin 500 kişilik cami inşaatı yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Fahrettin Paşa Mahallesinde yapımı devam eden ve 3 dönüm içerisinde 800 metre kare üzerine inşa edilen 4 bin 500 kişi kapasiteli Fahrettin Paşa Camii inşaatı maddi olanakların yetersizliği nedeni ile durma noktasına gelirken inşaatın tamamlanması için hayırseverlerin yardımı bekleniyor.

 

İnşaatın kolayı kısmı bitti, zor kısmı başlıyor
3 dönüm içerisine 800 metre kare oturumlu 3 bin 500 kişilik ve 3 katlı olarak inşa edilen Fahrettin Paşa Camii Dernek Başkanı Zeki Er şunları söyledi: "Camii inşaatımız sağ olsun hayırseverin desteği ile bu güne kadar geldi. Camiimiz Tarsus'ta bir ilk olacak. Camimiz bünyesinde taziye evi, konferans salonu, kütüphane, nikah salonu da bulunacak. 23 kubbeli, 4 yarım kubbeli, 24 metre yüksekliğinde çifte minareli olacak şekilde tasarlanmıştır. Sağ olsun başta Ekonomi Bakanımız olmak üzere birçok hayırsever işadamı ve kişiler camimize hayırda bulundular. Ama o yapılan hayırlarla camimiz ancak bu hale geldi. Aslında işin kolay kısmı bitti ve zor kısmı başladı. Çünkü bundan sonrası sadece sanatsal çalışmalar kaldı bu da oldukça pahalıdır.

 

Camii inşaatı vesilesi ile birçok insan namaza başladı
Mahallemizde bulunan mevcut camimiz çok eski ve çok küçüktü. Bu yüzden mahallemize yeni ve geniş bir camii gerekiyordu. Çıktığımız bu hayırlı yolda, yardım çalışması başlattığımız günden beri mahallede camiye gelenlerin sayısında artış oldu. Cami inşaatımız şimdiden birçok hayra vesile olmuştur. Bu bir hayır yarışıdır. Buraya hayır yapacak hayır sahipleri bu yapı ayakta olduğu müddetçe hayır kazanacaklardır. Bu yüzden herkesten hayır talep ediyoruz." dedi.

 

Cami inşaatının tamamlanması için hayırsever kişi ve kuruluşların yardımına ihtiyaç olduğunu belirten Zeki Er, "Mahalle halkı elinden gelen yardımları yapmaktadır ama bu yardımlar yeterli gelmemektedir. Bu durumda inşaatı bitirmekte zorlanıyoruz. Cami inşaatına katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin bağışlarını Halk Bankası 16000090 no'lu, hesaba veya İBAN:TR55 0001 200 95920 0016 000090 nolu Hesap Numarasına yatırabilecekleri gibi 05305693546 nolu telefonu arayarak bize ulaşabilirler. Şunu unutmamak gerekir hayrın küçüğü ve büyüğü olmaz. Tüm hayırsever işadamlarımız ve vatandaşlarımızdan bu hayra ortak olmalarını bekliyoruz." dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir