• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Staj yapan öğrencilerin ücreti verilmiyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, bakanlıktan gelen açıklamaya göre kendilerine staj ücreti verilmesi gerektiği halde bu haklarının verilmediğini iddia ederek haklarının verilmesi konusunda Valiliğe dilekçe verdiler.


Kendi yasal hakları olan staj ücretlerinin verilmemesine tepki gösteren öğrenciler, hastane yetkililerinin dilekçelerini hiç okumadan yırttığı ve kendilerine, "Gidip kendinize para verecek bir hastane bulun" dediği iddia edildi.


Bunun üzerine eylem yapan öğrenciler adına bir konuşma yapan Diyarbakır Anadolu Sağlık Lisesi Öğrencisi Seher Çapras, "Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri olarak burada toplanmamızın amacı staj ücretleriyle ilgili olan bir konudur. Bize söylendiğine göre staj ücreti alınmayacaktı. Daha sonra alınacak diye bir haber çıktı. Yine tekrar alınmayacak denildi. Daha sonra bakanlıktan gelen yazıya göre staj ücreti alınacaktır diye bir ibare geçiyordu. Ama bizim staj gördüğümüz Eğitim ve Araştırma Hastanesi bize staj ücreti vermeyeceğini söyledi." dedi.


"Kendinize yeni bir hastane bulun"
Hastane yetkililerinin kendilerine "Staj yapacak yeni bir hastane bulun" dediklerini dile getiren Çapras, "Bizim ya kendimize yeni bir hastane bulmamız gerektiğini ya da dördüncü sınıfa geçmemiz halinde staj ücreti verileceğini, yoksa staj ücreti verilmeyeceğini söyledi" şeklinde konuştu.


'Staj ücretleri verilecek sözüne inanarak dershanelere kaydolduk'
Staj ücretleri verileceği sözüne inanarak dershanelere kayıt yaptırdıklarını ama staj ücretlerinin verilmediğinden dolayı kayıtlarını sildirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Çapras, bu konuda çok mağdur olduklarını dile getirerek artık bu mağduriyetlerinin giderilmesini ve staj ücretlerinin en kısa sürede verilmesini istedi.


"Hiçbir kurum bize yardımcı olmuyor"
Gittikleri onca kuruma rağmen kendilerine hiçbir şekilde yardım edilmediğini ifade eden Çapras, son çare olarak Valiliğe geldiklerini ve bu konuda özellikle yetkili kişilerden yardım talebinde bulunduklarını dile getirdi.


Ellerindeki dilekçeler ile Valiliğe giden öğrenciler Vali ve yetkililerin kendilerine destek olmasını istediler. (Hüseyin Yalçın/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir