• DOLAR 32.527
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2429.704
  • ...
"Bursa'nın su sıkıntısı yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursa'da barajlara hiç su girişi olmasa bile su seviyesinin, Nisan 2014 Ortalarına Kadar İhtiyacı karşılayabilecek düzeyde olduğunu söyledi.

Bursa'nın su ihtiyacının yüzde 90 oranında Nilüfer ve Doğancı barajlarından sağlandığına işaret eden Çetinavcı, "Son yağışlarla barajlarda bir miktar sular yükseldi ve yükselmeye de devam ediyor. Barajlarımızdaki doluluk oranları, hiç yağmur yağmasa ya da barajlara hiç su girişi olmasa bile Nisan 2014 ortalarına kadar ihtiyacımızı karşılayabilecek düzeydedir. Kaldı ki içinde bulunduğumuz kış mevsimi dolayısıyla olası yağışları da dikkate aldığımızda, Bursa'nın ne bugün ne de önümüzdeki süreçte herhangi bir su sıkıntısı içerisinde olabileceği gibi gündem maddesi bulunmamaktadır" diye konuştu.

Bursa'da gerçekleştirilen içme suyu altyapı yatırımları ve şebeke rehabilitasyon çalışmalarından da söz eden Çetinavcı, kayıp kaçak oranının Avrupa standardı olan yüzde 22'ler seviyesine geriletildiğini vurguladı. Bunun büyük bir başarı olduğuna değinen Çetinavcı, 'yaşanabilir Bursa' hedefi kapsamındaki kanalizasyon, yağmursuyu çalışmaları ile dere ıslahı çalışmalarının da hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir