• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
`Sabah 7 Hareketi` Avukatına Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hürriyet ve Adalet Partisi`nden (HAP) yapılan açıklamada, her sabah okula gitmeden önce saat 7`de bir araya gelip darbe karşıtı gösteri yapan ve 11`er yıl 1`er ay hapis cezasına çarptırılan "Sabah 7 Hareketi"ne mensup genç kızların avukatı Hamravi`nin evine cuntaya bağlı emniyet güçleri tarafından baskın düzenlendi.
 
Sabahın erken saatlerinde yapılan baskınla gözaltına alınan Hamravi`nin, sorgulanmak üzere İskenderiye`deki emniyet müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi.
 
Mısır makamlarından konu hakkında henüz açıklama yapılmadı.
 
"Sabah 7 Hareketi" üyesi 14 genç kız hakkında geçen Çarşamba verilen hapis cezasına karşı açılan temyiz davasının ilk duruşmasının önümüzdeki Cumartesi yapılması bekleniyor.
 
Mısır`ın İskenderiye kentinde, her sabah saat 07.00`de yaptıkları eylemlerle darbeyi protesto eden ve 31 Ekim`de gözaltına alınan "Sabah 7 Hareketi" üyesi kız öğrencilerden 14`ü, çıkarıldıkları mahkemece, ``terör, izinsiz gösteri yapmak ve kargaşa çıkarmak, yasadışı örgütlere üye olmak ve örgüt propagandası yapmak`` suçlamasıyla, 11`er yıl 1`er ay hapis cezasına çarptırılmış, yaşları 18`den küçük 7 kız öğrencinin ise ıslah evine gönderilmesi kararlaştırılmıştı.
 
AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir