• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
`Hz. Hüseyin kıyam etmeseydi, Kur`ani hayattan yoksun kalacaktık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- İmam Hatip Liselerini Yaşatma ve Geliştirme Derneği (İHL-DER) tarafından, Kızıltepe Endüstri Meslek Lisesi Konferans salonunda, bayanlara yönelik `Hz. Hüseyin ve Kerbela` adıyla bir program düzenledi.
 
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Safiye Kahraman, yaptığı duygu yüklü konuşmada, " Hz. Hüseyin Kuran`ın emri olan Emri Bil Maruf ve Nehyi Anil Münker gereği kıyam etmiştir. Bu emir Hz. Hüseyin`in başını uğrana verdiği emirdir.Eğer Hz. Hüseyin o gün kıyam etmeseydi, Allah biliyor ki bugün biz Kuran-i bir hayattan bi haber ve yoksun olacaktık, Emevileşmiş bir İslam`ı tanımış olacaktık. Hz. Hüseyin`in tek bir gayesi vardı, canını verip islam`ı düze çıkaracaktı." dedi.
 
Hz. Hüseyin`in kıyamının Medine`den başladığını dile getiren Kahraman,  "İmamın Kufe`de  yaptığı konuşmasının bir kısmında şu ifadeler geçmektedir; `Hüseyin şehadet eder ki Allah`tan başka ilah yoktur. Hz.Muhammed te, Allah`ın elçisidir. Ben bozgunculuk çıkarmak, makam talep etmek, fesat çıkarıp, zulmetmek için Medine`den ayrılmadım. Ancak ceddimin ümmetini ıslah etmek ve ceddim olan Allah Resülüyle, babam Hz. Alin`in yolunu ihya etmek için kıyam ettim.` diyor." ifadelerinde bulundu.
 
Programda Elif Eren adlı kız çocuğu, Hz. Hüseyin`le ilgili duygulu bir şiir okudu.
 
Daha sonra kız çocukları tarafından `Hazreti Hüseyin`in Şehadetinin Haberi` konulu bir piyes sergiledi. Piyesi ilgiyle izleyen katılımcıların, duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
 
Program yapılan duayla sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir