• DOLAR 35.412
  • EURO 36.366
  • ALTIN 3056.56
  • ...
Gazeteciler, İğneada'da buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KIRKLARELİ - Marmara'da bulunan gazete cemiyet ve dernekleri, Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı için Kırklareli'nde bir araya geldi.

 

Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti'nin Organizasyon ve ev sahipliğini yaptığı toplantıya Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran, Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Aslan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ziver Zikri Demirel ve çok sayıda cemiyet üyesi ve yerel medya sahibi katıldı.

 

Program açılışında selamlama konuşması yapan Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı katılımcılara teşekkür etti.

 

"Basın İlan Kurumu 1961'de 195 sayılı yasa ile kuruldu"
Basın İlan Kurumu'nun yapısı ile ilgili katılımcılara bilgi veren Basın İlan Kurumu Yönetim Kurumu Üyesi ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Aslan, "Basın İlan Kurumu 1961'de 195 sayılı yasa ile kurulmuş, üçlü sacayağına oturan 36 kişilik genel kurulu olan bir kurum. 12 tane basın temsilcisi, 12 tane hükümet temsilcisi, 12 tane de bağımsız temsilci var. Devlette birçok bürokrasinin kademelerinde, örneğin Cumhurbaşkanı basın baş danışmanı, Vakıflar Genel Müdürü gibi genel müdürlerin olduğu Mali Müsteşar yardımcısı gibi insanların olduğu, bağımsızlarda da Barolar Birliği Başkanı, İstanbul, İzmir ve Ankara'daki belli başlı hukuk fakülteleri ve iletişim fakülteleri, siyasal bilgiler fakülteleri dekanlarının, Anadolu Ajansı Genel Müdürü'nün, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü'nün olduğu, İstanbul, İzmir, Ankara gazeteciler cemiyet başkanlarının olduğu son derece demokratik yapıda kurulmuş bir genel kurul yapısına sahibiz. Bu üçlü sacayağından her üç gruptan ikişer tane yönetim kurulu üyesi, birer tane de denetleme kurulu üyesi seçilmiş oluyor." diye ifade etti.

 

Basın İlan Kurumu'nun yönünü Anadolu'ya çevirdik
1961 yılında İstanbul, İzmir, Ankara'ya odaklı kurumu Anadolu'ya çevirmek ile ilgili bir dizi faaliyet yürüttüklerini açıklayan Aslan, "Basın İlan Kurumu yılda 4 kez 3 ayda bir toplanıyor. Özelliği gereği kendi mevzuatını yapmaya sahip. Bu bizim önümüze bir fırsat tanıyor. Bu tanınan fırsat çerçevesinde şunu rahatlıkla söyleyebilirim, son dönemde yapmakta olduğumuz çalışmalarla kanuna müteallik konular dışında hemen tamamını biz Anadolu'ya dönük, Anadolu'daki gazetelerin, gazetecilerin ve gazete sahiplerinin lehlerine ve cemiyetlerine olabilecek adımları atma noktasındayız." diye konuştu.

 

"Gazete sahipleri ve çalışanları için önemli kolaylıklar geliyor"
Son yapılan genel kurul toplantısında yayın organı sahipleri ve çalışanları için önemli kararlar aldıklarını ve Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra faaliyete gireceğini ifade eden Aslan, "İletişim fakültesi mezunu olmasa da meslek yüksekokullarının iletişim ile ilgili bölümlerinden mezun olan arkadaşlarımızın 6 ay bekledikten sonra vasıflı eleman olmalarını sağlayacak bir düzenlemeye bugün imza attık. Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra bu imkândan faydalanılmış olacak. İkincil olarak İŞKUR'un işbaşı eğitim programından yararlanan arkadaşlarımız ki, 6 aydır bu süre, bu geçirmiş oldukları 6 aylık süreyi de yine vasıflılık süresinden saymış olduk. Bunun dışında da sütun santim ücretlerine dönük olmak üzere iki önemli karar aldık. Bizim genel kurulumuz sütun santim ücretlerini belirleme yetkisine sahip değil. Bizim genel kurulumuzun görevi Bakanlar Kurulu'nun karar vermesine dönük olarak teklif hazırlamak. Yüzde 7 artışı öngören bir teklif hazırladık." diye açıkladı. (Enes Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir