• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
"Bursa'dan Suriye'ye yardım eli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Suriye'de yaşanan iç savaştan etkilenen halka yardım amacıyla toplanan üç TIR'lık ihtiyaç malzemesi düzenlenen törenle Suriye'ye gönderildi. Bursa merkez Osmangazi ilçesi Ördekli Kültür Merkezi önünde toplanan İHH gönüllüleri dualar eşliğinde ihtiyaç malzemelerini Suriye'ye gönderdi.

Gönderim töreninde grup adına açıklama yapan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, iç karışıklıktan dolayı mağdur ve perişan halde bulunan mazlum Suriye halkına 51,52 ve 53. TIR'ları göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, söz konusu mağduriyet olunca spekülasyonlara yer verilmemesi gerektiğini vurguladı.
Amaçlarını tespit edilen 350 bin yetime yardım eli olarak özetleyen Kaptan, " Şu an iki TIR'ımızla 50 ton gıda malzemesi diğer bir TIR'ımızda da mont battaniye ve kışlık giysiler bulunmaktadır. Üç TIR'mız bu gün dolu dolu yola çıkıyor. Önümüzdeki günlerde bu yardımlarımız devam edecek." diye konuştu.

"Siyaset acının önünde devre dışı kalmalı"
Ardından açıklama yapan İHH Suriye Bölge sorumlusu Osman Atalay, Türkiye ve Dünya kamuoyunda yaşanan mağduriyetlerden çok siyasi boyutunun tartışılmasından yakınarak, İnsan Haklarının savunuculuğunu yapan kuruluşların insanı dram boyutunu ön plana çıkartmaları gerektiğini belirtti.

Atalay, açıklamasında şunları kaydetti: "Suriye'de bir yandan savaş devam ederken siyasi görüşmeler tartışılıp dururken bugün 25 milyon Suriye nüfusunun 8 milyonu tamamen açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Suriye'de evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 4 milyon insan ülkelerinde mülteci durumuna düşmüş konumda. 1 milyon 250 bin ev tamamen yıkılmış durumda. Suriye'nin bu gün en büyük proplemleri açlık ve buna bağlı olarak bulaşıcı hastalık tehlikesidir. Bugüne kadar 15 bin doktor Suriye'yi terk etmek zorunda kaldı. Ve hastanelerin yüzde yirmi beşi tamamen tahrip edilmiş durumda. Biz bu insanlık dramına seyirci kalamayız."
Daha sonra yapılan toplu duanın ardından şoförler uzun bir yolculuğun startını vererek yola çıktı. (Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir