• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
"Elektrik kesintilerinde TEDAŞ halktan daha suçludur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Elektrik Elektronik ve Bobinajcılar Odası Başkanlığı, Diyarbakır'da elektrik kesintileriyle ilgili Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasında kaçak ve düzensiz elektrik kullanımında halk kadar TEDAŞ'ın da suçlu olduğu dile getirildi.

Basın metnini Diyarbakır Elektrik Elektronik ve Bobinajcılar Odası Başkanı Muhlis Kaymak okudu.

Elektrik kesintilerinin Diyarbakır'da bıktırıcı bir hal aldığını belirten Kaymak şu açıklamalarda bulundu: "Süreç içerisinde bölgemizin temel sorunlarından biri olan enerji kayıp ve kaçağının bölgemizde olduğu gibi ilimizde de kangrenleşmiş ve önümüze sağlıklı düzenli ve temiz bir enerjiye kavuşmamızı ve şehrimizde sürekli elektrik kesintilerinin olması bıktırıcı hal almıştır. Halkımızın sağlıksız ve bilinçsiz (kaçak) enerji kullanarak vermiş oldukları zarar sadece DEDAŞ'a değil bizlere de yansımaktadır. Gelin bu soruna DEDAŞ bünyesinde bir Diyarbakır sevdalısı olarak odamız bünyesinde ise bir Diyarbakırlı olarak usulsüz bilinçsiz enerji kullanımının önüne geçilmesine katkı sunalım. Sizlerle bu sorunu bu kanayan yarayı kökünden tedavi ederek çözüme ulaşalım. Sloganımız 'Kaçak Enerjiye Son Elektrik Kesintilerine Son'. Kayıp kaçak enerji problemi çözülürse faturalarımız da artık eskisi gibi cep yakmayacak hem ülkesel hem de bireysel ekonomik tasarruf sağlamış olacağız." şeklinde konuştu.

"TEDAŞ daha çok suçludur"
Bir gazetecinin elektriğin kaçak kullanımı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Kaymak, "Halk kaçak elektrik kullanarak elektrik kesintilerine sebebiyet verdiği kadar TEDAŞ da eski sistemi değiştirmediği için, eski kabloları değiştirmediği için TEDAŞ'ın suçu daha fazladır." ifadelerini kullandı. (Hüseyin Yalçın/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir