• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 08 Temmuz Pazartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Medya Gazetesi; `Sahurda Yaşamına Son Verdi`
Sahur saatinde misafirlikte bulunduğu abisinin evinin 6 katlı apartmanın balkonundan kendini boşluğa bırakan genç kadın, olay yerinde feci bir şekilde hayatını kaybetti.

`Lastik Çemberi Can Aldı!`
Hareket halindeki tır aracının lastiği fırlaması sonucu bir vatandaşa isabet etti. Lastiğin isabet ettiği Mehmet Arıkul olay yerinde ağır yaralandı. Arıkul, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Pusula Gazetesi; `Zabıta Kaldırım Denetiminde`
Kaldırım işgallerine ilişkin artan şikâyetler üzerine kısa süre önce başlatılan denetimler sürüyor.

`Camiler Otel Gibi Kullanılıyor`
Sıcaklardan bunalarak kendini camiye atan ve burada uyuyan vatandaşlar, Müftülük tarafından uyarıldı.

Doğuş Gazetesi; `Zehir Tacirlerine Darbe: 42 Gözaltı`
Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan şebekeye yönelik aralarında Batman`ın da bulunduğu 8 ayrı ilde yapılan operasyonda 42 kişi yakalandı.

`Çocukların Kuran Okuma Keyfi`
Okulların tatil olmasıyla birlikte açılan kuran kurslarına çocuklar büyük ilgi gösterdi. Verilen kuran kurslarının dağılış zamanlarında çocuklar hızlarını alamayarak sokaklarda Kuran okumaya devam ediyorlar.

Mezopotamya Gazetesi; `Umut-Der Ramazan Yardımlarını Sürdürüyor`
Umut-Der, Mübarek Ramazan ayı yardımları kapsamında muhtaçları sevindirmeye devam ediyor. Yaptığı yardım çalışmalarıyla, fakir ve muhtaçların umudu olan Umut-Der Gıda Bankası, Ramazan ayı yardımlarını sürdürüyor. Umut-Der Ramazan ayı başında hedeflemiş olduğu 2 bin 500 aileye yardım ulaştırmak için bu hafta sonunda da yardım dağıtmaya devam etti.

`Fındık İşçilerinin Zorlu Yolculuğu Başladı`
Fındık bahçelerinde çalışmak isteyen mevsimlik işçiler, Bölgeden Sakarya`ya gitmeye başladı. Yola çıkan en kalabalık işçi kafilesi, 36 saatlik zorlu tren yolculuğunun ardından Arifiye Garı`na ulaştı.

Batman Postası Gazetesi; `Tır Lastiği Öldürdü`
Batman- Siirt karayolu yeni çevre yolu üzerinde çöplük mevkiinde meydana gelen olayda bir firmada gece bekçiliği yapan şahıs hayatını kaybetti.

Batman Gazetesi; `Umut-Der Ramazan Yardımlarını Sürdürüyor`
Yaptığı yardım çalışmalarıyla, fakir ve muhtaçların umudu olan Umut-Der Gıda Bankası, Ramazan ayı yardımlarını sürdürüyor. Umut-Der Ramazan ayı başında hedeflemiş olduğu 2 bin 500 aileye yardım ulaştırmak için bu hafta sonunda da yardım dağıtmaya devam etti. Geçen hafta ramazan arifesinde bin 220 aileye gıda paketi yardımında bulunan Umut-Der, bugün de 880 gıda paketi yardımında bulunuyor.

Çağdaş Gazetesi; `Tavuğa Valilik Yasağı!`
Zehirlenme vakalarına karşı Valilik, tavuk yemeklerini menülerden kaldırdı Batman`da 51 öğrencinin zehirlenmesiyle sonuçlanan olayın ardından Batman Valiliği, kurum ve kuruluşları genelgeyle uyardı: "Yaşanan gıda zehirlenmesi olaylarına daha çok tavuk ürünlerinden kaynaklandığı anlaşılmıştır. Yemek menülerinden tavuk ürünlerinin çıkarılması zorunluluktur. Yemeklerde denetimler sıklaştırılmalı."

Yeni Gün Gazetesi; `Beldelerin Allah`a En Sevimli Yerleri Mescitlerdir`
Saadet Camii imamı Mehmet Nezir Akkuş, camilerin Allah`ın inayet ve rahmetinin, feyiz ve ikramının bolca tecelli ettiği kutsal mekânlar olduğunu belirtti.
Veysi Rüzgâr - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir