• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Cemaat eski defterleri karıştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Zülfi Tan / Doğruhaber
 
Bugün haber sitelerine bir haber düştü ve gündemde en üst sırada yer aldı. "Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler" başlığıyla MGK`da alınan karardan bahsediyorum. 

Milli Güvenlik Kurulu`nun, 2004 yılı Ağustos ayında yaptığı toplantıda, "Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler" başlığıyla, "Cemaate karşı bir eylem planı hazırlanması" tavsiye kararı olarak hükümete bildirilmiş. 


Bugün o planın kararı çarşaf çarşaf haber sitelerinde yayınlandı. Anlaşılıyor ki cemaat eski defterleri karıştırmaya, hükümeti yıpratmaya başlayacak. Bu şekilde hükümeti köşeye sıkıştıracak. Ayrıca cemaate yakın bazı yazarlar şimdiden bazı hükümet yetkilileri hakkında bazı ifşalarda bulunacaklarını söylemeye başladılar. 


Bazı insanlara şu ayeti ve şu hadisi hatırlatmamızın tam zamanı sanırım. 

"Ey iman edenler, adil şahidler olarak, Allah için, hakkı ayakta tutun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın. Adalet yapın. O, takvaya daha yakındır. Allah`tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızdan haberi olandır." (5/8) 


"Sevdiğini öyle sev ki, bir gün gelir düşmanın olabilir, düşmanına öyle düşmanlık et ki bir gün gelir dostun olabilir." 


İnsanın dostlukta ve sevgide sınır tanımaması, adaletten şaşması, işin içine nefislerin karıştığının bir göstergesidir. Bugün cemaat her ne kadar bazı imkânlara sahip olsa da hükümet kadar değildir. Eğer hükümet de onların yaptığını yapmaya başlarsa o zaman cemaatin karizması yerde sürünür. Şimdi diyecekler ki bizim anlımız ak. Bizim kimseden korkumuz yok. Olabilir ama cemaat her ferdi için aynı şekilde kefil olabilir mi? Cemaatin içinde yanlış işler çevirenler yok mu? 


Onun için cemaat bu türlü davranışlardan vazgeçmelidir. Temiz bir mücadele sürmelidir. Ortalığı kirletmemelidir. Bugün, cemaatten daha çok hükümetin taraftarı var. Bu iş sadece hükümetle alakalı bir mesele değil, hükümeti destekleyenlerin de bir meselesidir. Hükümeti yıpratan ve karalayan her haber, Ak Partiye oy verenleri cemaatten uzaklaştıran bir sebep olur. Bu işten cemaat hükümetten daha fazla zarar görür. 


Hem vicdan sahibi herkes bilir ki, hükümetin cemaate verdiği destekten bütün diğer İslami cemaatleri rahatsız edecek boyutlardaydı. Cemaat, bu dönemde kazandığı ekonomik ve siyasi gücü hayal bile edemezdi. 


İnsan bir davanın mücadelesini canla başla sürdürebilir. Ancak şu duruma düşmemelidir ki; karalamak için dostluk zamanından kalan anıları ve bilgileri aleyhte kullanmamalıdır. İnsanların güvenlerini sarsmamalıdır. 


Onun için bence iflas eden bakkalın durumuna düşüpte, eski defterleri karıştırmamalıdır. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir