• DOLAR 32.276
  • EURO 34.701
  • ALTIN 2405.362
  • ...
Dershanelerin kapatılmasına Mersin'den tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin'de 90 dershane temsilcisi, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda bir araya gelerek dershane kapatılmasına tepki gösterdi.


İlk olarak konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, "Firmaların kapatılmamasını, firmaların kapanmasını kendi haline bırakılmasını serbest ekonominin rekabet ortamında çalışan maddelerine göre olması gerekir. Eğer dershane faydasızsa piyasa kendi kendini tedavi edecektir. Dershaneler üniversiteye girerken sorulan soruların eğitim ve öğretim olarak cevap verebilmektedir. Normal klasik eğitim sistemimizde bunların okullarımızda yeterince öğretilmediğini görmekteyiz. Bundan dolayı dershane zaten çıkmıştır." dedi.


Mersin Özel Dershaneler ve Etüt Merkezleri Platformu adına açıklamada bulunan Bekir Yılmazer, dershane meselesinin yüzde 25'lik bir kesimin sorunu olmadığını söyledi.


Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmak istenmesi ile oluşan kaostan konunun tarafları ile müzakere edilerek kimsenin mağdur edilmeyeceği bir çözümün üretilmesi gerektiğine vurgu yapan Yılmazer, bu meselenin kesinlikle bütün dershanecilerin meselesi olduğunu söyledi.


Yılmazer şöyle devam etti: "Buradan feryat ediyoruz. İş işten geçemeden, büyük sıkıntılara yol açılmadan dershanecileri dinlesin bakanlığımız. Şimdi durup dururken nerden çıktı bu mesele. Sanırım, Vatandaşın biri Başbakana dershane hakkında bir sıkıntısını anlattı. O gün tamam dedi bu dershane kapansın dedi. Ondan sonra bir inatlaşmaya gidildi. Ben sözümü söyledim. Ondan sonra geri adım atamamanın sıkıntıları yaşıyoruz biz burada. Varlığımıza neden kast ediyorsun, istikbalimize neden ipotek koyuyorsun." diye konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir