• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Eğitim Çalıştayı'nın meyveleri toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Eğitim Çalıştayı'nda alınan kararlar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda uygulanmaya başlandı. Okul - Aile iletişiminin artırılması amacıyla etkinlikler düzenlenmesi ile ilgili öneri Yeni Mahalle İlkokulu tarafından başarıyla uygulanıyor.

Okul Müdürü Hasan Tileği ve öğretmenler tarafından organize edilen "Ailem ile Okulda Kahvaltı Yapıyorum" etkinliği veliler tarafından büyük ilgi gördü. Kahvaltı etkinliğinin okulla kaynaşmada önemli bir etken olduğunu belirten öğrenci velileri, "Böylelikle okulun veliler için de sosyal bir merkez haline gelebileceğini gördük ve çok mutlu olduk" diye konuştular.

Çalıştayda alınan kararların tüm okullar tarafından uygulanmaya başlandığını bunun da Batman'daki eğitimin kalitesini artıracağına inandıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, velilerin okullara karşı ilgisinin artmasının hedeflendiğini belirtti. Veli ilgisinin öğrenci başarısına doğrudan etki yaptığını belirten Akboğa, çalıştay kararlarının takibinin aylık raporlarla gerçekleştiğini ve yeni değerlendirmelerle ölçümler yapıldığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda düzenlenen bu tür etkinliklere büyük destek verdiği de gözlemlenirken, Yeni Mahalle İlkokulu'nda gerçekleşen uygulamanın diğer okullara da örnek olacağı belirtildi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir