• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
Batman Valisi KGYS binasında incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Valisi Yılmaz Arslan, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yeni yapılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) binasında incelemelerde bulundu.


Arslan'ı bina girişinde Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve Muhabere ve Elektronik Şube Müdürü Adnan Ortaköy karşıladı.


İl ve ilçe merkezlerde toplam 121 noktaya kurulan kameraların izlendiği odada incelemelerde bulunan Arslan, Şube Müdürü Adnan Ortaköy'den sistem hakkında bilgi aldı.


İl merkezinde 106 noktada, Beşiri, Gercüş ve Hasankeyf'te de 15 noktada kurulan kameralarla, kent merkezi ve ilçeler dakikası dakikasına izlenmektedir.


Kamera izleme odasında; kamera inceleme operatörleri, telsizciler, operasyonel birimlerdeki yetkililer çalışıyor.


Kamera izleme odasında teknik olarak, telsiz ve 155 Polis İmdat hatları mevcut olup, gelen ihbarlar anlık olarak değerlendirilerek ilgili birimlere aktarılıyor.


Sistem binasında incelemelerde bulunan Arslan, kameralar sayesinde kentin muhtelif yerlerinde yaşanan trafik kazaları ve ilde yaşanan olumsuzlukların anlık olarak kameralara yansıdığını, bu sistem sayesinde yaşanan olayların azalacağını ve daha çabuk bir şekilde aydınlatılmasının kolay olacağını ifade etti.


Arslan, incelemeler sırasında 3 ilçede kameraların kurulduğunu ama Sason ve Kozluk ilçelerinde kameraların kurulması için yetkililere talimat verdi.


Ayrıca dışarıdaki ekiplere dağıtılan 100 adet Galaxy Note 2 cihazı ile anlık olarak şahısların kişisel ve araç bilgilerine ulaşılmaktadır. Arslan'a Galaxy Note 2 cihazını anlatan Şube Müdürü Ortaköy, Arslan'ın kimlik numarasından bilgilerini sorgulattı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir