• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Suriyeli sığınmacılar için  sınıf oluşturulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle Türkiye'ye sığınan ve geçici koruma altında bulunan Suriye vatandaşlarına yönelik yürütülen eğitim-öğretim hizmetleri kapsamında, Midyat'ta Sivil Toplum Kuruluşları tarafından okul açma çalışmaları başladı.

 

Mardin Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Suriyeli sığınmacılar için okul oluşturulması amacıyla incelemelerde bulunmak için Midyat'ta geldi.
Midyat İMKB İlköğretim okulunda, 'Değerler Eğitimi Projesi'ni tanıtım toplantısının katılmak için geldiği Midyat'ta yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan iç savaşta ülkemize gelen Suriyeliler için okul oluşturulacağını söyledi.

 

Midyat'ın eğitim konusunda önde olan bir ilçe olduğunu belirten Kuntoğlu,  yaptığı açıklamada, "Bir Sivil Toplum Kuruluşu tarafından, Suriyelilere yönelik bir eğitim talebinde bulunuldu. Bizim eğitim mekânı olarak kullanmadığımız sınıflar var, Sivil Toplum Kuruluşları bu sınıfları onarıp, sınıf haline getirilirse yardımcı olacağız. Kocatepe İlköğretim okulunda bulunan bir bölümde, Suriyelilerin, komşu ülkenin çocuklarının eğitim ve öğretim yapmaları için hazırlıklara başladık. Suriye'den gelmiş, kayıt altına alınmamış, eğitime ihtiyacı olan çocuk ve gençler var. Burada eğitim verecek Sivil Toplum Örgütlerimiz, kayıt altına alınmamış çocukların eğitimini üstleniyorlar. Biz de mekan olarak onlara yer tahsis edeceğiz." dedi.

 

Bu arada, Midyat'ta, 3 bin 108 'i çadır kentte ve 4 bin 600'ü çadır kent dışında olmak üzere toplam 7 bin 708 Suriyeli sığınmacının bulunduğu öğrenildi.(M. Sait Başaran- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir