• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
TBB karma eğitimin devam etmesinden yana
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK-Türkiye Barolar Birliği, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı.

 

Açıklama'da kadına yönelik şiddetin kınandığı ifadelerin yanında toplumda büyük bir ifsada yol açan kız erkek öğrenci yurt ve evlerinin bir birinden ayrılmasına yönelik yapılan çalışmalar ile, karma eğitimin yanlışlığı hakkında yapılanı açıklamaların rahatsızlık verici olduğu dile getirildi.

 

Yapılan yazılı açıklamada kadına şiddet konusunda, "Uluslararası hukukun bütün çabalarına rağmen, hem dünyada hem de ülkemizde çığ gibi büyüyen kadına yönelik şiddet, çağımızın bir utanç kaynağı olarak insanlık onurumuzu yaralıyor. " ifadeleri yer aldı.

Karma eğitime destek

TBB, açıklamanın devamında, toplumu yozlaştırarak büyük tahribat ve ifsatlara yol açan kızlı erkekli öğrenci evleri ve yurtlarının ayrılması konusunda da, "Kadın bedeni üzerinden yapılan siyasetin, onların ne giyeceğine, kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına müdahale ettiğine, öğrenci yurtlarının sosyal alanlarının, ortaöğretim kurumlarının yemekhanelerinin ayrıldığına, en sorumlu makamdakilerin karma eğitimin yanlış olduğunu söyleyebildiğine maalesef tanık oluyoruz." görüşleri dile getirildi.(Ömer Adıgüzel - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir