• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
 AK Parti`den Hakan Şükür`e Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dershaneler konusunda kapalı oturum olabileceğini belirten Ünal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`nın bilgilendirme yapabileceğini kaydetti. Ünal, Meclis`te gazetecilerle sohbet ederken, bazı milletvekillerinin dershanelerle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine, "Milletvekilleri tabii ki konuşacak, düşüncelerini ifade edecek. Hiç kimse bir milletvekilinin herhangi bir şekilde iradesine ve ifade özgürlüğüne engelleme getiremez. Ama her siyasi parti, doğal olarak kendi içinde bu ifade özgürlüğünü kullanır. Kendi kurullarında ve kendi kurallarıyla bunu uygular. Tüzük değdiğimiz şey bunun için vardır" dedi. Sorunun konuşmakla ilgili değil medya üzerinden konuşmakla ilgili olduğunu ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

GRUP DİSİPLİNİNİ HATIRLATTI

"İçeride tartışırsınız, konuşursunuz, herkes fikrini ifade eder, bir karar alınır ve bu karara uyulur. Burada grup disiplini dediğimiz şey otoriterlik değil. O yüzden milletvekillerimiz tabii ki kendi düşüncelerini açıklayacaklar, ifade edecekler. Bununla ilgili sorun yok ama parti politikalarının ya da parti kurullarının aldığı karar doğrultusunda, genel başkanın ifade ettiğinin aksine eğer bir milletvekili açıklama yapıyorsa o zaman burada bir sorun aramak gerekir. Yoksa milletvekillerimizin açıklamalarıyla ilgili sorun görmüyoruz.

KONU HAKAN ŞÜKÜR`E GELDİ

Tabii ki Hakan Şükür dershanelerle ilgili düşüncelerini açıklamıştır, Muzaffer Yurttaş `ben de zamanında dershaneye gittim` demiştir, Hami Yıldırım konuyla ilgili düşüncelerini açıklamıştır. Düşüncelerini ifade etmek başka bir şey, partinin kendi içinde ortak karar aldığı bazı hususlarda parti politikalarının aksine açıklama yapmak ve bunu alışkanlık haline getirmek başka bir şey. Bunları birbirinden ayırt etmek gerekir. Biz milletvekillerimize dershaneler hakkında konuşmayın diye bir tebliğde bulunmadık."

İSTİŞAREYE KAPALI DEĞİLİZ

AK Parti`nin dershaneler konusunu 2003 yılından beri eğitim politikasının içine koyduğunu ve bunu defaatle deklare ettiğini belirten Ünal, bunu her seçim öncesi programlarına aldığını, Kalkınma Planı`na, Milli Eğitim Strateji Belgesi`ne konulduğu ve bunun parti politikası haline geldiğini ifade etti. Ünal, "Parti politikası haline gelmiş ve deklare edilmiş bir konuda milletvekili, kendi parti kurullarının mekanizmalarını kullanarak içeride her şeyi söyleyebilir. Burada sorun medya üzerinde konuşmaktır" diye konuştu.

Ünal, parti olarak istişareye kapalı olmadıklarını, milletvekillerinin düşüncelerini ifade etmesi için her türlü zeminin bulunduğuna işaret ederek, milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanlarını düşüncelerini rahatça ifade edecekleri platformlar olduğunu, o platformlarda ortak karar alındıktan sonra içeride alınan karara uyulmasını beklendiğini söyledi. Ünal, bir düzenleme yapılacağı zaman ilgili bakanın grubun basına kapalı bölümünde bilgi verdiğini hatırlatarak, "Nabi Avcı yarın Gruba dershanelerle ilgili bilgilendirme yapabilir. Konu gündeme geleceği için değil, fazlasıyla konuşulduğu için böyle bir açıklama yapabilir" dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir