• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Avrupa`da Aşura etkinlikleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HAMBURG- Hz. Muhammed`in torunu Hz. Hüseyin ile 72 yareninin Kerbela`da şehid edilişinin 1374 yılı anısına, Hamburg Vahdet Camii`nde, çocuk ve yetişkinlerden oluşan kalabalık bir cemaat topluluğunun katıldığı, Aşura programı düzenlendi.
 
Kuran`ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Edip Aksu yaptı. Aksu konuşmasında, Hz Hüseyin`in şehid edilişi, tüm İslam aleminin ortak acısı ve kederi olmuştur. En büyük temennimiz, İslam coğrafyasında bugün dahi var olan zulümlerin son bulması ve akan kanın durmasıdır." dedi.
 
Vuslat İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahilerle program devam etti. Vahdet Camii imamlarından Molla Abdulakdir Aydın, günün önemine binaen kısa bir konuşma yaptı.
 
Konuşmasında, "Bugün bize düşen Kerbela`yı doğru okumak ve doğru anlamaktır. Ondan dersler ve ibretler çıkarmaya ihtiyacımız var." diyen Aydın, " Neredeyse her evde bir Hasan, bir Hüseyin , bir Fatıma ve bir Cafer bulunduran bu topraklarda , bu acıyı yüreklerin derinliklerinde hissetmeyen, hiç bir insan gösteremezsiniz. Kerbela hepimizin ortak acısıdır." görüşlerini dile getirdi.
 
Tevhid Tiyatro Gurubu, Kebela olayından duygulu bir kesit sergilerken, programa katılanların oldukça etklenip göz yaşları döktüğü gözlendi.
 
Program, verilen ikramların ardından, yapılan dua ile sona erdi.(Muhammed Nurullah Aydın, Mustafa Çelik-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir