• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Tahran Yolcusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu EİT`nin yarın Tahran’da düzenlenecek 21. Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere Tahran’a iki günlük ziyaret gerçekleştirecek. Davutoğlu ayrıca İranlı muhataplarıyla ikili görüşmeler yapacak.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 21. Bakanlar Konseyi Toplantısında, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 2012 yılında Bakü’de gerçekleştirilen son zirvesinden bu yana kaydedilen gelişmelere ve teşkilatın belirlediği hedeflere yönelik performansına ilişkin bir değerlendirme yapılacak. Ayrıca teşkilatın üye ülkelerin ortak amaçları doğrultusunda daha etkin hale getirilmesine matuf görüş alışverişinde bulunulacak.

Söz konusu toplantının KKTC’nin ve Türk Konseyi’nin gözlemci üye olarak katılacakları ilk EİT Bakanlar Toplantısı niteliğini taşıdığının kaydedildiği açıklamada ‘‘Sayın Bakanımızın, bu vesileyle EİT üyesi ülkelerin dışişleri bakanları ile ikili görüşmelerde bulunması da öngörülmektedir. Sayın Bakanımızın İran tarafıyla yapacağı ikili görüşmelerde, Türkiye-İran ikili ilişkileri ile güncel bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması beklenmektedir.’’ sözlerine yer verildi.

cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir