• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
TOBB'dan Bursa Kadın Girişimciler paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, tüm dünyada 123 ülkede aynı anda kutlanan 'Global Girişimcilik Haftası' kapsamında, "Büyüyen Türkiye'de Kadın Girişimcinin Rolü" konulu bir panel düzenledi.


"Kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi de olmaz büyümesi de"
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek ve kadın girişimcilerin katılım gösterdiği panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 'kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi de olmaz büyümesi de' diyerek başladığı konuşmasını, "Kadın girişimcilerimizin ülkesi ve ailesi için daha fazla ne yapabilirim kaygısıyla yatırım yapması, istihdam sağlaması, üretmesi her türlü övgüye layıktır. Türk kadını, toplumsal yaşamın aktörleri olarak iş dünyasındaki konumlarını gittikçe güçlendiriyor. Kadın girişimcilerimizin gelişimleri için düzenlenen eğitimler, gerek iş gezileri, gerekse de sosyal dayanışma projeleri takdir edilecek niteliktedir." şeklinde sürdürdü.


TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek de sosyal toplumumuzdaki başarısızlığın kadınlara karşı gösterilen ilgisizlikten kaynaklandığını vurgulayarak, "Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir. Gelişmiş dünya ekonomilerinde kadın istihdam oranları yüzde 60-70'lerde. Türkiye'de kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 31 ile dünya ortalamasının yarısı civarında. Bu konuda 183 ülke içinde maalesef sondan 15'inci. Kadın istihdam rakamları gösteriyor ki kadının iş dünyasında hele hele karar verici makamlarda adı hiç yok." dedi.


Konuşmaların ardından; Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilçin Meydan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen '2023 Hedeflerine Ulaşmada Kadın Girişimciler' konulu panelde, Yazılım Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Zeynep Sarılar, BIOTEKNO Kurucu Ortağı Betül Helvacı, BRN Yatak Genel Müdürü Berna İlter ve Kocamantel firması sahibi Rüveyda Kocaman, kendi başarı öykülerini ve tecrübelerini katılımcılara aktardılar.


TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, İstanbul Suada'da düzenlenen "G3 Girişimciler Forumu"na da katıldı. Girişimcileri, girişimci adaylarını ve iş adamlarını buluşturan foruma katılan TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri; Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt'ün deneyimlerini aktardığı paneli takip etti. Heyette; BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Müfide Karaduman, Kurul Üyeleri Havva Tülin Tüzün, Nurgül Özselek, Gül Öztürk, Kıymet Aydın, Nebahat Gönce, Selda Meriç ve Mefkure Zümbülova yer aldı.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir