• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
Ezher Öğrencilerine Gösteri Yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`ın başkenti Kahire`deki Ezher Üniversitesi`nin yönetim kurulu, öğrencilerin kampüs içinde gösteri yapmalarını engelleyen ve gerekirse polis müdahalesini içeren karar çıkardı.

Ezher Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından alınan karara göre, kampüs içinde gösteri yapmak amacıyla öğrencilerin toplanması yasaklandı, ihtiyaç duyulması halinde kampüse polisin müdahale etmesine olanak sağlandı.

Fakülte dekanlarının talebi doğrultusunda alınan kararda, yasağın tüm fakülteleri kapsayacağı, öğrenci birliklerinin faaliyetlerinin askıya alındığı ifade edildi.

Kararda ayrıca, üniversite içinde şiddet olayları yaşanması, insanların hayatının tehlikeye girmesi veya eğitim faaliyetlerinin sabote edilmesi gibi durumlarda polis müdahalesine imkan tanındı.

Söz konusu karara gerekçe olarak, gösteri adı altında yönetime saldırı, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib`in ve Rektör Usame el-Abd`ın imajının karalanması ve devlet mallarının zarar görmesi gösterilirken, eğitimin aksamasına sebep olan ve karara aykırı hareket eden öğrencilerin disiplin kuruluna sevk edileceği bildirildi.

Ezher Üniversitesi, yönetim kurulunun aldığı kararın İçişleri Bakanlığı`nca uygulamaya konulması ve üniversitenin bakanlık tarafından korunması yönünde de talepte bulunulduğunu açıkladı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir