• DOLAR 32.215
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2453.564
  • ...
Mersin-Antalya 5 saate inecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Mersin-Antalya arasında yapılan sahil yolu çalışmalarını yerinde ziyaret etti. Vali Güzeloğlu burada yaptığı konuşmasında Mersin-Antalya sahil yolunun 1 ay içerisinde biteceğini belirtti.

Vali Güzeloğlu burada yaptığı basın açıklamasında Mersin-Antalya sahil yolunun yapımının büyük bir hızla devam ettiğini ifade ederek, Türkiye'de turizm ve hizmetler sektöründe büyük bir yatırım olarak öne çıkan Mersin-Antalya sahil yolunda sona yaklaşıldığını belirtti. Vali Güzeloğlu, Boğsak Tüneli'nin duble yolun ilk tüneli olduğunu belirterek, "Boğsak Tüneli, sahil yolu üzerinde yapılacak olan 18 kilometrelik 22 tünelin ilki konumunda. Ulaşım aksını 3 bin 700 metre kısaltacak, ulaşım süresini de 35 ila 40 dakika düşürecek" dedi.

Tünelin bir gidiş ve bir geliş olmak üzere iki tüp şeklinde yapıldığını, trafik güvenliği ve seyir keyfi açısından büyük bir önem taşıdığını ifade eden Vali, söz konusu tünelin havalandırma, ışıklandırma ve kavşak düzenlemesi dahil teknik olarak 1 ay sonra açılacağını belirtti. Mersin-Antalya Sahil Yolu'nun da öngörüldüğü sürede tamamlanacağının altını çizen Vali, "Bu büyük yatırım tamamlandığında ilimiz ve ülkemizin bölgesel kalkınmasına katkı sağlayacak. Tarım ürünlerinin ulaşımı ve turizm başta olmak üzere bir çok alanda inanılmaz bir değer yaratacak" ifadelerine yer verdi.

Karayolları Bölge Müdürü Yakup Dost ise, Boğsak Tüneli'nin bin 570 metre uzunluğunda olacağını ifade ederek, "Tünelimiz ulaşım süresinin kısalması, emniyet ve konfor bakımından üst düzey bir ulaşım rahatlığı sağlayacak. Aydınlatma ve yangın söndürme ekipmanları tamamlanmış durumda. Trafo, asfalt ve kavşak çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Şimdiye kadar ulaşımda büyük sıkıntıların yaşandığı Akdere geçişi de böylelikle rahatlamış olacak. Mersin-Antalya Sahil Yolu tam olarak bittiğinde, yaklaşık 9 saat süren Mersin ila Antalya arası yaklaşık 5 saate inecek" diye kaydetti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir