• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Suriye`de Yine Gösteriler ve Yine kan Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’de Beşar Esad karşıtı gösteriler Cuma namazı sonrası yeniden başladı. Suriyeli Esad karşıtı muhalifler, son beş günde 100`ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği ve halen de tanklarla kuşatma altında bulunan Hama başta olmak üzere Der’a, Humus ve Kamışlı bölgelerinde protesto gösterileri düzenliyor.

AYLARDAN SONRA EL CEZİRE DER`A`DA CANLI YAYINDA

Suriye`de Esad karşıtı gösterin başladığı Der`a kentinde el Cezire kanalı canlı yayın yapmaya başladı. El Cezire`nin Arapça kanalından yapılan yayında Esad karşıtı gösteriler görüntüleniyor. Gösterilerin ilk olarak başladığı Der`a kentinde el Cezire`nin yayın yapmaya başlaması dikkat çekti.

GÖSTERİCİLERE GERÇEK MERMİLER İLE MÜDAHALE

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü`nün Başkanı Rami Abdülrahman da İdlib vilayetindeki Benç bölgesinde 12 binden fazla rejim karşıtının gösteri düzenlediğini, Ceble`de de camiden çıkan yüzlerce kişinin "Allah yanımızda" sloganları attığını söyledi.

Baas güçleri protesto gösterisi düzenleyen göstericilere gerçek mermiler ile müdahale etmeye devam ediyor. Ülkenin İdlib kentinde protesto gösterisi düzenleyen muhalifler Baas güçlerinin gerçek mermileri ile karşılaştı.

SON BEŞ GÜNDE 250 ÖLÜ

Suriyeli görgü şahitlerinin el Cezire`ye verdiği açıklamaya göre, Suriye`de pazar gününden beri yaklaşık 250 kişi hayatını kaybetti.

SURİYELİ ŞAİRDEN ESAD`A İSTİFA ET ÇAĞRISI

Suriye asıllı şair Adonis, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad`a istifa etmesi çağrısında bulundu.

Adonis, Kuveyt`te yayımlanan El Ray gazetesine verdiği demeçte, "Devlet Başkanı Esad bir şeyler yapmalı, onun yerinde olsam başkanlığı bırakırdım" dedi.

Asıl adı Ali Ahmet Said Eşber olan ve 1961`de Lübnan vatandaşlığına geçen, Adonis ismini kullanan şair, "Esad`ın en azından istifa edebileceğini" ifade etti.

Arapça ve Fransızca yazdığı şiirleri çeşitli dillere çevrilerek birçok ülkede yayımlanan Adonis (81), Suriye`de çözümün laik devletten geçtiğini belirtti.

Şair, birçok ödülün yanı sıra Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Ödülü`nün ilkinin de sahibi...

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir