• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
`Hz. Hüseyin`i anlama ve anlatma` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Muharrem ayı ve Kerbela olayını anma ve anlama programları kapsamında Diyarbakır (Amed) Ehli Beyt Platformu tarafından yoğun katılımlı `Hz. Hüseyin`i anlama ve anlatma` adlı etkinlik düzenlendi. Programda Ehli Beyt`in önemine vurgu yapılırken katılımcıların duygusal anları gözlerden kaçmadı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kısa bir konuşma yapan İlahiyatçı Cafer Bendiderya, Aşure`nin dünyanın ve kâinatın matem günü olduğunu belirterek, "Öyle bir matemdeyiz ki bu matemin ilk mersiye okuyanı Hz. Cebrail (As.) bu mateme ilk ağlayan kişi ise Ebu Beşer HZ. Adem (As) dır. Onu takip eden Ulul Azim Peygamberler bu mateme ağlamışlar gözyaşı dökmüşler" vurgusunda bulundu.

`Benim Ehl-i Beytim Nuh`un Gemisi`dir`
Kurtuluş yolunun Hüseyin`in yolundan geçtiğini ve Hüseyin`in kurtuluş gemisi olduğunun altını çizen, Bendiderya, "Peygamber Efendimiz buyurmuştur ki `Benim Ehlibeytimin misali Nuh`un gemisidir. O gemiye kim bindiyse kurtulmuştur. Kim de bu gemiye binmediyse helak oldu. Ey insanlar eğer kurtuluş gemisine binmek istiyorsanız kurtulmak istiyorsanız ve helak olmak istemiyorsanız size ben yol göstereyim. Bu yol bu kurtuluş gemisi Hüseyin`in kurtuluş gemisidir. Ehlibeytin gemisidir. Ehlibeytin gemisine kim ne olursa olsun binmezse helak olur. Nuh`un gemisine oğlu bile binmedi helak olmadı mı, kendi oğlu peygamber oğlu olduğu halde helak oldu. Gemiden ayrıldığı zaman Hz. Nuh rabbim benim ehlim diye feryat etti sonra nida geldi ey Nuh o senin oğlundur ama ehlin değil" ifadelerine dikkat çekti.

`Benim yolumu sürdüren kişi Hüseyin`dir`
Hüseyin`in gemisinin sevgi gemisi olduğunu söyleyen ve Hüseyin`in peygamber soyundan geldiğini hatırlatan Bendiderya, " Peygamberimiz Resulü Kibriya Hüseyin hakkında bildiriyor ki `Hüseyin bendendir` Bu sözü okuyup geçiyoruz ama acaba Hüseyin bendedir ne demektir, Hüseyin benim soyum mudur evladım mıdır? Bunumu söylemek istiyor. Hüseyin tabi ki peygamberin gönlünün meyvesidir. Bunu söylemeye ne gerek var. Yani ey insanlar Ben nasıl kurtuluş gemisi isem Hüseyin`de kurtuluş gemisidir. Hüseyin`in gemisine binmiş olan benim gemime binmiş demektir. Benim yolumu sürdüren kişi Hüseyin`dir. Hüseyin bendendir anlamı budur. Hüseyin`in gemisi aşk gemisidir, sevgi gemisidir, gözyaşı gemisidir" şeklinde konuştu.

Katılımın yoğun olduğu programda Hz İmam Hüseyin ve 71 yareninin şehadetleri anlatılırken duygu dolu anlar yaşandı. Programa katılan Ehli Beyt aşıkları gözyaşlarına hakim olamadı.

Grup Ehlibeyt`in seslendirdiği ilahilerle devam eden program İsmail Boti`nin Hz Hüseyin`le ilgili kapanış konuşması yapmasıyla son buldu. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir