• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Batman ADSM'ye 10 yeni doktor atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaklaşık 14 ay önce faaliyete giren Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde (ADSM), daha önce poliklinik ve acil bölümlerinde hizmette bulunan 24 aktif doktor sayısı yeni gelen 10 diş doktoru ile birlikte bu sayı 34'e çıktı.

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, mevcut doktorlarla daha önce günlük ortalama bir diş hekiminin baktığı hasta sayısı 18 iken, yeni gelen diş hekimleriyle birlikte bir hekimin şuanda baktığı hasta sayısı 24'e yükseldi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde daha önce sıra bulmakta bile zorlanan vatandaşlar, artık çok kolay bir şekilde istediği saatte ve internet ortamında bile sıra alabiliyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Elif Kılıcıkan, daha önce ellerindeki mevcut doktorlarla günde 400-500 hasta bakabildiklerini belirterek yeni gelen doktorlar sayesinde şuanda yaklaşık günde 750 hasta baktıklarını söyledi.

Daha önce 24 hekim ile ADSM'de hizmet verdiklerini ifade eden Kılıcıkan, "Hekim azlığı yüzünden daha önce hastalar çok mağduriyet yaşıyordu. Sabah çok erken saatlerde gelip sıra kuyruğuna giriyorlardı ve sıra bulamadan geri dönen hastalarımız da olabiliyordu. Bakanlığın sayesinde şuanda biz 34 hekim ve Kozluk'ta da 2 tane olmak üzere 36 hekimle hizmet veriyoruz. Hasta sayısı yüzde 30 oranında da artıktan sonra saat 10.00'da, 11.00'de gelen hastalar artık sıra bulabiliyor. Sıkıntımız büyük ölçüde azaldı. Daha güzel hizmetler vermeyi düşünüyoruz. Şuanda uzman doktor bekliyoruz. İleriki dönemlerde bir uzman hekim gelmesini yetkililerden bekliyoruz. Hekim sayısı artınca hastanemiz büyük ölçüde rahatladı." İfadelerini dile getirdi.

ADSM'de göreve başlayan yeni hekimler ise, Batman'da görev yapmanın kendilerini sevindirdiğini dile getirerek hastalara iyi hizmet yapabilmek için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini kaydetti.

Daha önce doktor sayısının azlığından dolayı mağdur olan vatandaşlar da memnuniyetini ifade ederek, Batman için yapılan tüm hizmetlerin kendilerini sevindirdiğini söylediler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir