• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Ergani Kardeş-Der Kerbela Şehidlerini andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ergani`de faaliyet yürüten Kardeş-Der dernek binasında Kerbela etkinliği düzenledi. Çok sayıda üye ve gönüllünün katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan eğitimci yazar Metin Kaya, Kerbela`yı doğru anlamak gerektiğini belirtti.
 
Etkinlik Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Ergani Mizgin İlahi Grubu, Kerbela üzerine bestelenmiş ezgiler seslendirdi.
 
Etkinlikte bir konuşma yapan eğitimci yazar Metin Kaya, Kerbela`yı doğru bir şekilde anlamak gerektiğine vurgu yaptı. "Eğer Hz Hüseyin Kerbela`da Yezid`e başkaldırmamış olsaydı, meydan Yezidlere kalacak ve günümüze kadar hiç kimse zulme karşı gelemeyecekti." diyen Metin Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Kerbela`da bir tarafta zulme başkaldıran Hz Hüseyin yer alırken, diğer tarafta dünyalık menfaatleri uğruna Hz Hüseyin`e kılıç çekenler yer alıyordu. Kerbela`yı sadece sıradan bir katliam olarak görmek Kerbela`yı yanlış okumaktır."
 
Kerbela`nın tarihte olup biten bir olay olmayıp günümüzde de devam ettiğini belirten Metin Kaya, "Mısır`da namaz kılanların üzerine silahlarla saldırmak günümüzde Kerbela`nın devam ettiğinin kanıtıdır" dedi. (M. Veysi Tosun - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir