• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
A2 Ehliyet Alacaklara Sıkı Eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Milas’ta A2 ehliyet almak isteyen sürücü adayları, trafikte güvenlik önlemlerine önem veren bir eğitim anlayışıyla eğitim görüyor. Adaylar, en az yarım saat süren direksiyon sınavına dizlik, dirseklik ve kask takarak hazırlanıyor.

Trafiğe çıkan sürülerin alması gereken güvenlik önlemleri günden güne önem kazanmaya başladı. Bu bağlamda trafik denetimlerini arttıran polis ekiplerinin yanı sıra sürücü kursları da harekete geçti. Artık A2 ehliyet almak isteyenleri sıkı bir eğitim bekliyor. Sürücü kurslarında motosiklet sürerken uyulması gereken kurallar ve alınması gereken güvenlik önlemleri konusunda kapsamlı bir eğitimden geçen sürücü adayları, eğitim sonunda en az yarım saat süren direksiyon sınavına tabi tutuluyor. Eğitimlerde dizlik, dirseklik ve kask kullanmanın önemine vurgu yapılırken sürücülere bilinç ve alışkanlık kazandırılmaya çalışılıyor.

Değişen direksiyon sınavı ve eğitimleri hakkında bilgi veren Güvenli Sürücü Kursu Eğitmeni Barış Karademir, “İlçemiz emniyet müdürlüğümüzün almış olduğu kararlar doğrultusunda daha güvenli, emniyetli bir şekilde sürüş eğitimi verilmesi için direksiyon eğitimlerine daha fazla önem verilmeye başlandı. Adaylarımız artık direksiyon eğitimine hazırlanmak için motosiklet sürerken dirseklik, dizlik ve kask takıyor. Adaylarımız kısa süre sonra bu önlemleri kendiliğinden almaya başlıyor. Güvenlik önlemlerine artık daha çok dikkat edilmesi sevindirici bir durum. Zaten şuanda sürücü kurslarının ve ilgili kurumların gündemindeki konu güvenlik konusu. Buna paralel olarak sınavlarda da değişiklikler yapıldı. Daha önceki direksiyon sınavlarının süreleri daha azdı. Ancak şuan ki yönetmeliğe göre sürücü adaylarının girdiği direksiyon sınavlarında en az yarım saat motosiklet sürmesi gerekiyor” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir