• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi mülakatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Seydişehir Belediyesi'nin Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören projesiyle MEVKA ve KOSGEB ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ne 66 kişi başvurdu.


Söz konusu proje ile Konya-Karaman Bölgesindeki girişimcilere yol açmak amaçlanıyor. Seydişehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen mülakatları Mevlana Kalkınma Ajansı Uzmanı Ali Kerem Fidan ile Konya KOSGEB'den Kobi Uzmanı Ahmet Parlatan yaptı.


14 Kasım 2013 Perşembe günü saat 09.30 ve 11.30'da yapılan mülakatlar sonunda 30 kişi seçilecek. Mülakat sonuçları ise 15 Kasım 2013 Cuma Günü MEVKA ve Seydişehir Belediyesi internet sitelerinden yayınlanacak ve adaylara bildirilecek.


Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek ve 18-28 Kasım tarihleri arasında 10 gün sürecek 70 saatlik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" Belediye Binası'nda verilecek.


Eğitim sonunda girişimci adayları kurmak istedikleri işle ilgili olarak hazırlayacakları iş planı için proje hazırlayacaklar. Katılımcılara KOSGEB'den 27 bin TL'ye varan hibe, 70 bin TL'ye varan faizsiz kredi imkânı sunulacak. Böylece Seydişehir'in iktisadi hayatına hareket ve katkı sağlanarak Seydişehir'in rekabet ortamı geliştirilmiş olacak. Bunun sonucunda her sektör için Seydişehirli vatandaşlar kaliteli hizmet alabilecekler. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir