• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Siverek'te Kerbela şehitleri anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından dernek binasında "Kerbela Şehitlerini Anma" programı düzenlendi.


Program İbrahim Öztürk'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Siverek İkra İlahi Grubu tarafından Hz. Hüseyin üzerine yazılmış ilahiler seslendirildi.


Programa konuşmacı olarak katılan İnzar Dergisi yazarlarından Cihan Bozaba, konuşmasının başında Müslümanların takvim sorunu yaşadığına vurgu yaparak, "Ülkemizde 1 Ocak 1926'da kullanılmaya başlayan miladi takvim ile birlikte toplumda takvim sorunu oluşmuş, insanlarımız Hicri takvime yabancılaşmıştır. İnsanlar 23 Nisan'a kaç gün kaldığını bilirken, Aşura gününe kaç gün kaldığını bilemez olmuştur. Camilerde hocalar, İslami dergi ve gazeteler hatırlatmazsa insanlarımız Aşura gününe kaç gün kalmış bilemeyeceklerdir. Birçok insanımız bugünün Aşura günü olduğunu bilmiyor." dedi.


Konuşmasında Hz. Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da şehit edilmesinin tarihsel sürecine değinen Bozaba, Kerbela'da yaşananların bugünde aynen yaşandığına dikkat çekti. Bugün Suriye, Mısır, Arakan, Afganistan, Filistin'in birer Kerbela'ya dönüştüğünü söyleyen Bozaba, "Bugün'de Hüseyin'ler zalim Yezidlere boyun eğmemek için izzetlice canını veriyor. Bugün'de zalim Yezidler topluca Hüseyin ve yarenlerini şehit ediyor." dedi.

Bugün Yezid ismi anıldığı zaman bütün ümmetin Yezid'e lanet getirirken, Hz. Hüseyin ismi anıldığı zaman herkesin Hz. Hüseyin'i rahmetle andığına dikkat çeken Bozaba, "Bugün hiç kimse oğluna Yezid ismi takmazken neredeyse her ailede Hasan ve Hüseyin ismi vardır. Zalimler kıyamet kopana kadar lanet ile anılmaya devam edecektir." dedi

Program yapılan dua ile sona erdi. (A.Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir