• DOLAR 34.227
  • EURO 37.035
  • ALTIN 3004.721
  • ...
İrlanda Başbakanı: Gazze'deki katliamdan dolayı DÜNYA UTANÇ DUYMALI!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ – Filistinlileri 10 ayı aşkın süredir katleden ve sürekli göçe zorlayan işgalci israil, şimdi de kendisinin "güvenli olduğunu" iddia ettiği ve yerinden edilmiş Gazzelilerin sığındığı El-Mevasi'nin bazı bölgelerine saldırmaya hazırlanıyor. İşgal yönetimi, yaklaşık 2,3 milyon Filistinliyi hapsetmeye çalıştığı El-Mevasi'yi de hedefine koymuş durumda.

Uluslararası diplomasi, bazıları sadece birkaç günlük masum çocukları korumakta başarısız oldu

Gazze’de yaşamam ve yaşanmaya haberci duruma bir tepki de İrlanda Başbakanı Simon Harris’ten geldi. Harris, X'ten yaptığı paylaşımda, "Gazze’de 40 bin kişinin ölümü, dünyanın utanç duyması gereken dönüm noktasıdır. Uluslararası diplomasi, bazıları sadece birkaç günlük masum çocukları korumakta başarısız oldu." ifadelerini kullandı.

İşgalci israilin Gazze'ye yönelik bombardımanı durdurması ve HAMAS'ın esirleri serbest bırakması gerektiğinin altını çizen Harris, Avrupa Birliği'nin (AB) alçak israille ortaklık anlaşmasını da gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı. İrlanda Başbakanı Harris, Gazze'de ateşkes çağrısını yineledi.

KATLEDİLEN FİLİSTİNLİ SAYISI 40 BİNİ AŞTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalci israilin 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledil Filistinlilerin sayısının, 16 bin 314’ü çocuk olmak üzere 40 bin 5'e yükseldiği bildirilmişti.

Haydut işgal ordusu, yerinden edilen yüz binlerce Filistinlinin sığındığı okulları da hedef almaya devam ediyor. Alçak israil ordusunun bombardımanında altyapının tahrip olması ve yeterli içecek suyun bulunamaması nedeniyle salgın hastalıklar da yayılmış durumda.

İşgal ordusu, Gazze'ye yardım girişlerini engellerken birçok ülkenin havadan gönderdiği yardımlar ise zaman zaman Filistinlilerin üzerine, bazen de denize düşüyor. Tüm bölgelerinde açlık ve susuzluğun hakim olduğu Gazze Şeridi'nden gelen görüntülerde bebeklerin açlıktan bir deri bir kemik kaldığı görülüyor.

Kimliği belirlenen 40 bin 5 kişinin yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) ve Filistin Sivil Savunma Kurumu yetkilileri, en az 10 bin Filistinlinin naaşının da enkaz altında kaldığını ifade ediyor. (AA - DOĞRUHABER)

Siyonist terör Batı Şeria’da EVLERİ ATEŞE VERDİLER

HABER MERKEZİ - Filistin topraklarını gasp eden işgalci israilliler, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkilya kentindeki bir köye yaptıkları baskın sırasında bir Filistin vatandaşını katletti, Filistinlilere ait evleri ve arabaları ateşe verdi.

Görgü tanıkları, Filistin topraklarını gasp eden alçak israillilerden oluşan kalabalık bir çetenin, Kalkilya'nın Cit Köyü'ne saldırdığını, köy sakinlerine gerçek mermilerle ateş açtığını, evlere taş attığını, Filistinlilerin çok sayıda ev ve arabasını ateşe verdiğini söyledi.

İşgalci haydut israil ordusunun saldırgan Yahudi çetelerine koruma sağladığı ve sivil savunma araçlarının köye girmesini engellediğini belirtildi.

Yahudi haydutların Filistinlilere ait 4 ev ve 6 arabayı ateşe verdiği, köy sakinlerine ve mülklerine taş ve molotof kokteyli attığı kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da Filistin topraklarını gasp eden alçak israillilerin gerçek mermiyle açtığı ateşte bir Filistinlinin hayatını kaybettiği, başka bir Filistinlinin göğsünden ağır şekilde yaralandığı ve Nablus’taki bir devlet hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

İşgalci israilin Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim'den beri barbar israil askerleri ile Filistin topraklarını gasp eden israillilerin saldırılarında 633 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 5 bin 400 Filistinli yaralandı. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir