• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Diyarbakır`da Aşura programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Sur ilçesinde bulunan Ulu Camii önünde Muharrem ayı dolayısıyla Diyarbakır Valiliği, İl Müftülüğü Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen etkinlikle hazırlanan aşureler vatandaşlara dağıtıldı.
 
Mübarek Muharrem ayını idrak etmeleri dolayısıyla Diyarbakır olarak aşure günü tertiplediklerini söyleyen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Muharrem ayının en önemli özelliklerinden biri de 10 büyük peygamberin mucizelerinin oluştuğu gündür. Kerbela`da Hz. Hüseyin ve yakınlarının ve binlerce şehidin verildiği bir gün ve bugün şunu gösteriyor ki, zalim zulmü ile abat olamıyor." dedi.
 
Bizim dinimizin sevgi dini kardeşlik dini olduğunu belirten Kıraç, "Aşureleri kardeşlerimiz ile paylaştık, duygu paylaşımında bulunduk kardeşlik paylaşımında bulunduk inşallah bu zalimler artık yaptıkları ile kötülükleri ile anılırlar Dünya bir barış kardeşlik noktasına doğru gider. Etrafımıza da bakıyoruz her taraf kan gölü. Ben buradan bütün insanlığa, başta kendi şehrimiz olmak üzere biraz merhamete, sevgiye kardeşliğe herkes biraz daha dikkatli olmaya davet ediyorum." diye konuştu.
(Yakup Moğulgani/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir