• DOLAR 32.519
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2424.202
  • ...
HÜDA PAR: Manisa Dahil 47 İlde Örgütlendik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
19 Aralık 2012 tarihinde Türkiye`nin faal olan 71. partisi olarak kurulan ve Genel Başkanlığını Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yaptığı Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Türkiye genelinde 47 ilde örgütlenmesini tamamladı. Örgütlenmesini tamamlayan illerden biri de Manisa. HÜR Dava Partisi’nin Manisa İl Başkanlığını Abdülaziz Yılmaz, Merkez İlçe Başkanlığını ise Yahya Sam İhsan yürütüyor.
 
Hür Dava Partisi’nin amaçlarından bahseden HÜDA PAR Manisa İl Başkanı Abdülaziz Yılmaz, “Bizler gelenekten gelen insanlarınız. Dernekleşme çalışmalarımız vardı. Dernekleşme çalışmaları insanlara yetmeyince, çevremizde bize tabi olan kardeşlerimin ihtiyaçlarını, dünya görüşümüzü daha iyi yansıtabilmek amacıyla siyasi bir hareket başlatmaya karar verdik. 2012 Aralık ayında verdiğimiz dilekçeyle partimizin kuruluşunu tamamladık. Manisa dahil 47 ilde örgütlendik. 41 ilde de Yargıtay aşamasını tamamlayarak yerel seçimlere girmeye hak kazandık” dedi.
 
İNSAN İÇİN 5 TEMEL ÖĞE
 
Amaçlarının insan odaklı hizmet etmek olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Yüce Rabbimiz insanı en güzel şekilde yarattı. İnsanın ihtiyaç duyduğu her konu hakkında bir çare sunmuştur. İslami ve Kur’an-ı Kerimi referans alan bir partiyiz. İnsan için 5 temel üzerinde duruyoruz. Bunlar can, mal, öz, nesil ve aile emniyetidir. Bunların olmadığı yerde insan için huzurdan bahsetmek mümkün değil” dedi.
 
Hiçbir partiye kendilerine alternatif olarak görmediklerini dile getiren Yılmaz, “Alternatif olarak görmediğimiz gibi, karşı parti olarak da görmedik. Bize tabi olan tabanın artık daha farklı temsil edilmesi gerekir. Mevcut siyasi partiler arasında sıkıntılar var. Siyaset çözüm üretmektir. Ancak toplumsal olaylar hakkında çözümler üretilemiyor. Başbakan’ın kızlı-erkekli sözleri, farklı yönlere çekiliyor. Siyaset toplumdaki kargaşaların, sorunların çözülmesi için vardır. Ama bakıyoruz ki son zamanlarda çözümden ziyade, ayrışmaya doğru gidiyor. Toplumun ihtiyaçları neyse, renkler bizim için önemli değildir. Bundan dolayı siyasi arenada kendimizi göstermek istedik” dedi.
 
HERKESİN GÖRÜŞÜ ELE ALINMALI
 
Çözüm süreci ve Kürt sorunuyla ilgili değerlendirmede bulunan Yılmaz, “Bu olay sürekli şahıslar üzerinde ele aldı. Ama kimse ezilen Türk ve Kürt mazlumları ele almadı. Mazlumların çektiği sıkıntıları kimse görmüyor. Biz olaya bu yönden bakıyoruz.
 
Kimisi olayı ırkçı zihniyetle, kimisi elinde silah olarak bakıyor. Toplumda herkesin görüşleri alınmalıdır” diye konuştu.
 
BİRÇOK İLDE SEÇİMLERE GİRECEĞİZ
 
İlk olarak Doğu ve Güneydoğu’da yerel seçimler için aday çıkaracaklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Diyarbakır’da, Batman, Van, Mardin, Urfa, Elazığ gibi birçok ilde seçimlere gireceğiz. Ancak yeni bir parti olduğumuz için Batı’da girmeyeceğiz.
 
Buralarda eksikliğimiz var. Ama onları tamamladıktan sonra önümüzdeki ilk genel seçimler için adaylarımızı çıkaracağız” diye konuştu. (Manisa Manşet) 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir