• DOLAR 32.553
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2438.12
  • ...
Bursa'ya, yürüyen merdiven ve yollar yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Büyükşehir Belediyesi, kısa mesafelerde araç kullanımının önüne geçmek için aktarma noktalarına yürüyen merdiven ve yürüyen yollar yapıyor. Çarşı bölgesinden Hisar içine geçmek isteyenlerin çıkarken zorluk yaşadıkları Bali Bey Hanı merdivenlerine alternatif olarak yapılacak ilk yürüyen merdiven alanında inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir yandan vatandaşı toplu taşımaya yönlendirirken diğer yandan sağlıklı hayat için yayalaştırmayı artırmak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa mesafelerde araç kullanımının önüne geçmek için Bursa'yı yürüyen merdiven ve yürüyen yollarla donatmak istediklerini ifade etti. İhtiyaç duyulan yerlere yürüyen merdivenler ve yürüyen yollar koyarak yayalaştırmayı sağlamak istediklerini, kısa mesafeli alanlarda araç kullanımının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Altepe, "Artık vatandaşlarımız birkaç yüz metre gibi kısa mesafelerde yürümeyi alışkanlık haline getirmeli. Sağlıklı bir kent ve toplum için bu tür faaliyetler kent kültürü içerisinde yerini almalı" dedi.


Bali Bey Hanı'nın yanına yapılacak yürüyen merdivenin ihale aşamasının tamamlandığını, yatırımın yılbaşına kadar hizmete alınacağını vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa ulaşım hayatına kazandırdığımız bu yenilikle, özellikle Çarşı bölgesi, BursaRay istasyonu ve Şehreküstü'yle Hisar arasında önemli bir köprü kurulmuş olacak. Daha sonra benzer uygulamaları, yürüyen yollarla da geliştirerek, Bursa'nın diğer bölgelerinde yaygınlaştıracağız. Kentimiz birçok alanda olduğu gibi bu alanda da öncü olmuş olacak" şeklinde konuştu.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir