• DOLAR 32.224
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2459.323
  • ...
20 bin kişiye aşure ikramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Her yıl geleneksel olarak Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen Aşure Dağıtım Günleri kapsamında bu yıl da, Muharrem ayının belirli günlerinde 20 bin kişiye dağıtılacak. İlk olarak Karatay ilçesinin farklı noktalarında yer alan ikram ve şefkat evlerinde vatandaşlara aşure dağıtılmaya başlandı. Vatandaşlar ikram edilen aşureye ilgi gösterdi.


Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatandaşlara aşure dağıtmaktaki amaçlarının, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı sembolize eden bu geleneği devam ettirmek olduğunu söyledi.


Şehir dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin dinlenmek için yoğun rağbet gösterdiği İkram Evlerinde aşure dağıtımının, başka kültürden insanlarla mozaik oluşturulabilecek en doğru mekân olması hasebiyle, aşurenin ilk dağıtım yeri olarak buranın seçildiğini belirten Hançerli, İkram Evinde ayrıca ücretsiz internet ve sıcak-soğuk içecek imkânının da sunulduğunu ifade etti.


Belediye hizmetleri dışında, kültürel değerlerin halkla bütünleştirilmesi konusunun da yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları arasında yer aldığını belirten Hançerli, "İnsanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için, ortak değerlerimizi, geniş kitlelerle paylaşmak gerektiği inancındayım. Bu ikramlar sayesinde toplumsal dayanışma ve kaynaşmanın örneğini sergiliyoruz. Ayrıca kimi yöreler tarafından, soğuk tatlı çorba diye de bilinen aşureyi, Konya'mızı ziyarete gelen yabancı turistlere de ikram etme fırsatı bularak, onları da böyle bir tat ve kültürel değerle buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." İfadelerini kaydetti. İlyas Yavuz - İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir