• DOLAR 32.216
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2451.026
  • ...
Servis Aracından 81 Kilo Eroin Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siirt-Şirvan karayolunda durumundan şüphelenilen bir aracın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince durdurularak, eğitimli narkotik köpekleri eşliğinde detaylı arama yapıldığı belirtildi.

Aramada, aracın sol yan ve üst tavan içlerine gizlenmiş 81 kilo 118 gram eroinin ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Siirt Şirvan karayolu üzerinde durumundan şüphelenilen bir araç görevlilerimizce incelenmek üzere durdurulmuştur. Araç içerisinde narkotik detektör köpeği `Ice` marifetiyle yapılan arama neticesinde aracın sol yan ve üst tavan içlerine gizlenmiş 81 kilo 118 gram ağırlığında eroin maddesi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak 1 şüpheli şahıs görevlilerimizce yakalanarak gözaltına alınmıştır. Hakkında `uyuşturucu madde kaçakçılığı` suçundan işlem yapılan şüpheli adli makamlara sevk edilerek, tutuklanmıştır."

Bu arada ele geçirilen uyuşturucu maddesi Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesinde basın mensuplarına gösterildi. Uyuşturucu operasyonuyla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, yakalanan eroinin piyasa bedelinin yaklaşık 800 bin Avro olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerimizce İstihbarat Şube Müdürlüğümüzün koordinesinde yapılan çalışmalar neticesinde daha önce alınan bilgiler çerçevesinde Şirvan karayolu üzerinde bir minibüs durumundan şüphelenerek, takibe alınmıştır. Araç Şirvan-Pervari yol ayrımında durdurulmuş, yapılan aramada 500`er gramlık paketler halinde toplam 160 adet pakette 81 kilo 118 gram eroin elde edilmiştir."

Uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde yürütülen sokak çalışmalarının artarak devam ettiğini vurgulayan Ekizoğlu, "Siirt tarihi boyunca en büyük eroin operasyonu gerçekleştirdi. Siirt her ne kadar geçiş güzergahı olmazsa da bazen uyuşturucu şebekleri bu güzergahı kullanmaktadırlar" dedi.

Açıklamanın ardından eğitimli narkotik köpeği "Ice" gösteri yaparak, araç içerisine gizlenen 100 gram uyuşturucu buldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir