• DOLAR 32.246
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2450.35
  • ...
Yeni Bir Kerbela
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vah Hüseynime vah diye figan eden Zeynepler yine haykırdı. Irak’a gitmek için ayaklanan Hüseyin’e tekrar yerinde oturmak yakışmazdı. O bir peygamberin torunu Ali ile Fatıma’nın oğlu Hasanın kardeşiydi.
 

O peygamberin güllerinden biriydi. Uzaklardan gelen yardım çağrısına hayatı pahasına hayır demedi. Hayırlı işlerde hayır cevabını sevmezdi. Fırat ile Dicle de akan sular o gün peygamberin torununa yasaklanmıştı. O gün Fırat ile Dicle kendinden utanmış bir daha akmamak için sanki ağlıyordu. Yeryüzünde akan tüm nehirler sanki o gün kurumak istiyordu. Peygamberin güllünün susuzluğuna derman olmak için birbiri ile yarışıyor lakin yezitler buna müsaade etmiyorlardı.
 

Bugün peygamberin kardeşleri, peygamber sevdalılarına yeni bir kerbela yaşatmak isteniyor. Taif te taşlanan yolana binler can feda olunacak peygamberimizin sevdalıları, 639 yılında Halid bin velid’in fethettiği Diyarbakır şehrinde taşlandılar. Bu taş bizim için Hz. İbrahim’e serinlenen ateş gibiydi. Hz. Eyüp’ün sabrı, Kuyulardan çıkan Hz. Yusuf’un gömleğiydi.
 

Biz hiçbir zaman yanlışa yanlış ile karşılık vermeyen bir ecdadın torunlarıyız. Kutlu doğum programları ile biatını tazeleyen peygamber sevdalılarıyız. Rabbim cümlemizi doğru yoldan ve doğruluktan şaşırtmasın. Ve sadece Diyarbakır da değil yeryüzünün her karesinde peygamber sevdalısı olan herkesin yar ve yardımcısı olsun. Vesselam
Tarih: 16 Nisan 2013

 

Adem Taşçı / Şanlıurfa (Hilvan) - Yaş: 22
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir