• DOLAR 32.222
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2452.92
  • ...
`Muharrem orucu tutmayı unutmayın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Molla Osman Teyfur, Muharrem orucu ile ilgili bilgi vererek herkese Muharrem ayının 9'uncu ve 10'uncu veya 10'uncu ile 11'inci günlerinde oruç tutulmasını tavsiye etti.

Mekke'den hicret eden Peygamber Efendimizin (sav) aşure gününde Medine'ye vardığını belirten Molla Teyfur Hoca, Yahudi ve Hıristiyanların oruçlu olduklarını gören Resulullah'ın (s.a.v) o günkü tavrını şöyle anlattı, "Peygamber Efendimiz (s.a.v) Medine'ye vardığında Yahudi ve Hıristiyanlar oruçlu olduklarını görür. Neden oruç tuttuklarını sorduğunda Yahudiler, Hz. Musa bugün Firavun'un zulmünden kurtulmuş onun için oruç tutuyoruz, Hıristiyanlar da bugün Hz. İsa dünyaya gelmiş biz de bunun için oruç tutuyoruz demişler. Peygamber Efendimiz (s.a.v) bunun üzerine onlara benzememesi için eğer gelecek seneye varacak olsam ben de dokuzuncu ve onuncu günlerde oruç tutacağım diyor. Bunun için Müslümanlar Muharrem ayının dokuzuncu ve onuncu veya onuncu ve on birinci günlerinde oruç tutması sünnettir. Kaza oruçları olanlar için de o günlerde oruç tutmaları sünnettir."

Sünnetlerden kendimizi mahrum bırakmayalım
Rivayetlerde Muharrem orucunun çok sevaplı olduğunu yazıldığını ifade eden Teyfur, "Taberi'nin bir rivayetine göre Muharrem ayında tutulan her bir orucun otuz güne denktir. Onun için Müslümanların bu günleri hatırlaması hem hicreti hem de Muharremi unutmaması gerekir. Bu orucu Peygamberimizin bir sünneti olduğu için de olsa tutmamız gerekir. Bizler bu sünnetlerden kendimizi mahrum bırakmayalım ve Allah Resulünün yaşantısını hayatımıza yansıtalım. Hem çok sevap kazanmış oluruz hem de sünnete dayalı bir hayatı yavaş yavaş hayatımızda hâkim kılabiliriz. Her sünnet bir hurafeyi hayatımızdan atar. Neticde sünnet bizim için bir yaşam olur. Sünetin yaşam olduğu bir hayat ise her yönüyle temizliktir. Allah, böyle günlerin sevabından bizleri mahrum bırakmasın." dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir