• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yahudi Gaspçılardan Teravih Namazına Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir grup radikal Yahudi, mübarek ramazan ayının daha ilk teravih namazında Aksa Mescidi’ne saldırdı. Saldırganların bu girişimi Filistinli gençler tarafından bertaraf edildi. İki taraf arasında çıkan kavga Siyonist polis tarafından bastırıldı. Olayda beş Filistinli genç gözaltına alınırken radikal grup camiden uzaklaştırıldı.

Kudüslü gençler geçtiğimiz Pazartesi gecesi bir grup radikal Yahudi’nin, teravih namazı esnasında mübarek Aksa Mescidi’ne saldırı girişimini engelledi.

Aksa Camii korumalarından biri, işgal altındaki Batı Yaka’nın güneyinde yer alan El-Halil kenti toprakları üzerinde kurulu Kiryat Arba yerleşkesi gaspçılarından yaklaşık 20 kişinin geçtiğimiz Pazartesi gecesi geç vakitte Filistinlilerin teravih namazlarını bozmak için El-Esbat Kapısı tarafından Aksa Camii’ni bastıklarını, Filistinliler karşıtı sloganlar attıklarını ve ‘Filistinlilere ölüm’ diye bağırdıklarını belirtti.

Caminin koruma görevlisi gaspçılar ve camiye girmelerini engellemeye çalışan Kudüslü gençler arasında çatışmalar çıktığını, iki tarafın el-kol sataşına girdiğini ve sonunda olay yerine gelen Siyonist polis tarafından beş Filistinli gencin gözaltına alındığını, Yahudi grubun da oradan uzaklaştırıldığını açıkladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir