• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Almanya Mesleki Eğitime Öğrenci Bulamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya’da internet haber sitelerinden ‘Bild.de’nin verdiği bilgiye göre Alman işverenler mesleki eğitim verecek öğrenci bulamıyor. Bu yıl yaklaşık 60 binden fazla eğitim yerinin boş kalacağı tahmin ediliyor. İstatistiklere göre Temmuz ayı sonu itibariyle Alman şirketleri bu yıl geçen yıla göre önemli ölçüde daha fazla mesleki eğitim antlaşması yapmıştı.

Alman Ticaret Odası IHK’nın verilerine göre Temmuz sonunda 242 bin 315 yeni mesleki eğitim sözleşmesi kaydedildi. Geçen yıl Temmuz sonuna göre sözleşmelerde yüzde 6,4 artış görüldü. Ticaret Odası bu yıl Temmuz sonuna kadar sözkonusu sözleşmelerden 85 bin 499’unun imzalandığını bildirdi. Geçen yıl Temmuz ayına göre imzalanan sözleşme sayısı yüzde 4,7 oranında arttı.

Ancak genel olarak yine IHK’nın bildirdiğine göre mesleki eğitim için yapılan müracaatlarda geçen yıla oranla yüzde 3 oranında gerileme görüldü. IHK’nın verilerine göre bu yıl 50 bin mesleki eğitim yeri boş kaldı. Alman Merkez Zanaatlar Birliği ZDH ise bu yıl kendisine bağlı yaklaşık 10 bin mesleki eğitim yerine öğrenci bulunamadığını bildirdi. Şu anda ZDH’ya bağlı 20 bin mesleki eğitim yeri boş duruyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir