• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
HÜDA PAR Gümüşhane İl Teşkilatı saldırıları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GÜMÜŞHANE - Merkez İlçe Başkanı M. Emin Kaya ve parti üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında, HÜDA PAR`ın, Türkiye siyasetine farklı bir anlayış, erdem ve itibar kazandıracağı, dürüst, ahlaklı ve yalansız bir siyaset yapacak siyasi bir oluşum olduğu ve şimdiye kadarki icraatlarıyla da bunu ispat ettiği vurgulandı.

Parti binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını Hür Dava Partisi Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Kabayel okudu. 

"HÜDA PAR`ı çekemeyenler var"
Yeni bir parti olmasına rağmen çok kısa zamanda yaptıkları çalışmalarla halkın teveccühünü kazanmış ve halkın umudu haline geldiklerini belirten Kabayel, "Teşkilatlarımızın hepsinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu illerimizde HÜDA PAR`ın güneşinin doğmasıyla halkımızda büyük bir sevinç ve umut meydana gelmiştir. Fakat bunu çekemeyen bazı çevreler özellikle Bdp/Pkk kesimlerinde büyük bir tedirginlik ve hoşnutsuzluk oluşmuştur. Bu çevreler, yaptıkları karalamalar, iftira, taciz ve saldırılarla da bunu gösterdiler." dedi.

"Bugüne kadar hep sağduyulu davranıldı"
BDP/PKK çevresinin bugüne kadar İslami sivil toplum kuruluşlarına ve HÜDA-PAR ilçe teşkilatlarına yaptıkları saldırıları hatırlatan Kabayel, bu saldırılara hiçbir karşılığın verilmediğini ve hep sağduyulu davranıldığını ifade etti.

Yapılan saldırıları BDP/PKK`ya yakın kesimlerin üstlenmesine rağmen BDP`den hiç kınama gelmediğine dikkat çeken Kabayel, bilakis tahrik ve teşvik edici söylem ve eylemlerin geliştirildiğini dile getirdi.

"BDP`li vekiller yangına körükle gittiler"
2 Kasım cumartesi günü Batman`da yaşanan olayla ısınan bölgenin kaynama noktasına getirildiğini ve derin mihraklarca fitne kıvılcımı çakılmak istendiğini belirten Kabayel, "Yaşanan olayda düğüne saldırı olmuş, bir genç öldürülmüş ve 2 kişi de yaralanmıştır. Meydana gelen olayla Hüda Par`ın yakından uzaktan alakası olmamasına rağmen BDP-PKK ile bunlara yakın medya ve özellikle BDP milletvekilleri olayı HÜDA PAR` ın üstüne yıkmaya çalışmaktadırlar. Genel başkanımız ve parti yöneticileri bunu yalanladılar ve olayı kınadılar. Olayın üzerinden çok bir zaman geçmeden ve araştırılmadan BDP milletvekilleri yaptıkları seviyesiz, özensiz, provokatif açıklamalarla yangına körükle gitmişlerdir. BDP milletvekilleri olayı duyar duymaz nasıl oluyorsa olayı çözmüşler ve HÜDA PAR`a yüklemişler. Şurası iyi bilinmelidir ki atılan her iftira, her karalama ve her karanlık fiil HÜDA PAR`ın güneşiyle aydınlanacaktır." ifadelerini kullandı.

"Bölge bir çatışmayı daha kaldırmaz"
Kabayel son olarak, "Ehli vicdan, ehli insaf ve ehli iman olan herkesi, tüm stk`ları ve siyasi partileri özellikle İslami kesimleri tepkilerini koymaya ve bunlara karşı tavır almaya davet ediyoruz. Üzerine düşen sorumlulukları yerini getirmeye ve bölgeyle yakından ilgilenmeye çağırıyoruz. Eğer bölge bir kaosa sürüklenirse telafisi olmayan zararlar meydana gelir. Bölge bir çatışmayı daha kaldırmaz ve bu bölgeyle sınırlı kalmaz. Ülkemiz ve halkımız zarar görebilir. Davamızın sonu Allah`a hamd etmektir. " şeklinde konuştu.
(Emrullah Araz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir