• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
Demirtaş’tan hezeyan dolu açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Haber merkezi
Diyarbakır’da yaptığı açıklamalarla HÜDA PAR’ı suçlayan Demirtaş, provokatif dil kullanmaktan çekinmedi.
 
HÜDA PAR’la her hangi bir çatışmalarının olmadığını ifade eden Demirtaş, Batman’da gerçekleşen düğün olayı failleriyle ilgili de “Ortada açık bir cinayet var ve bu cinayetin kimler tarafından işlendiği biliniyor, eğer bu parti gerçekten kurumsal olarak bunun arkasında değilse en azından bu cinayete karışmış olan kişileri adalete teslim ederek adalete yardımcı olsunlar” gibi açıklamalarla mesnetsiz şekilde HÜDA PAR’R’ı suçlamaktan imtina etmedi.

“HÜDAPAR İLE BİR ÇATIŞMAMIZ YOK”
Batman’da meydana gelen gerginliğe değinen BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HÜDA PAR ile herhangi bir sorunlarının olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Batman’da yaşananlar BDP-HÜDA PAR çatışması olarak yansıtılıyor, böyle bir şey yok, yani bizim HÜDA PAR ile veya başka bir parti ile çatışmamız falan yok.
 
Partimizin çalışmalarına ve gençliğe dönük saldırılar var, ortada çatışma falan yok, bizim böyle bir politikamız da yok kendileri de çok iyi biliyorlar ki karşılaştıkları engel şudur, gidip BDP’li yönetici olan esnafın camına kendi partilerinin afişlerini asmaya çalışıyorlar.
 
Sonra da esnaf izin vermedi, mahalleli izin vermedi diye kıyameti kopartıyorlar. Kusura bakmayın ama biz gelip sizin partinize BDP bayrağı asıyor muyuz. Biz bugüne kadar hangi başka parti yöneticisinin evine ve iş yerine parti bayrağı asmaya veya bildiri sokmaya çalıştık. İşte bu provokasyonun ta kendisidir.
 
Ondan sonra mahalleli bize karşı çıkmış, ne yapsın mahalleli boyun mu eğsin size, ortada HÜDA PAR, BDP çatışması yoktur, böyle bir şeyi de arzulamıyoruz. Böyle bir gerilimin taraftarı değiliz.
 
Fakat ortada açık bir cinayet var ve bu cinayetin kimler tarafından işlendiği biliniyor, eğer bu parti gerçekten kurumsal olarak bunun arkasında değilse en azından bu cinayete karışmış olan kişileri adalete teslim ederek adalete yardımcı olsunlar. Biz gerilimin taraftarı değiliz ama 90’lı yıllarda olduğu gibi sokak ortasında gençleri infaz ederek alan hakimiyeti sağlarız gibi bir yanlış içerisine düşmezler.”

Geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR’lı bir grup genç, seçim çalışmaları çerçevesinde Batman İpragaz mahallesinde proşür dağıtırken PKK/BDP’li 40-50 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğramış, ardından farklı bir zaman ve farklı bir mekanda gerçekleşen bir saldırıyla ilgili de hiç bir kanıt göstermeden BDP’liler HÜDA PAR’ı suçlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir