• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
YYÜ`den Başbakan`a Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın önceki gün grup toplantısında kızlı erkekli yurt ve öğrenci evleri hakkında yaptığı açıklama ile ilgili İLKHA`ya konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi tefsir anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati Aydın ve öğrencilerden tam destek geldi.

"Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüklerinizden sorumlusunuz"
Başbakan Erdoğan`ın önceki gün grup toplantısında gündeme getirdiği, öğrenci yurtlarında kız ve erkeklerin bir arada kalmasına müsaade etmeceğiz açıklamasını olumlu ve yerinde bulduğunu belirten Prof. Dr. Hayati Aydın, Hükümetin bu noktada tedbir almasının hem demokrasi hem de dini anlayışla örtüştüğünü belirterek, "İslam dini de bu noktadaki sorumluluğu yetkili otoriteye yüklemiştir. Allah`ın Resulü (as) "Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüklerinizden sorumlusunuz" buyurarak herkese sorumlu olduğu kişilerden mesul olduğunu ortaya koymuştur." dedi.

"Kızlı erkekli ortamlarda psikolojik ve sosyal problemler yaşanıyor"
Halkımızın inancına ve geleneklerine bağlı olduğunu ve bu batı tarzı yaşam şeklini tasvip etmediğini ifade eden Prof. Dr. Aydın, bu tür gayri meşru durumların toplumun sosyolojik yapısına da zarar verdiğini dile getirerek, " Kızlı erkekli yerlerde kalınması birçok psikolojik ve sosyal problemin de ortaya çıkmasına neden oluyor. Dindar bir toplum ve ya dindar bir gençlik ancak sağlam karakterli fertlerden oluşur. Bu fertler ise dini inanç ve geleneklerine bağlı şahsiyetli insanlardan oluşur" diye konuştu.

"Bu söylemler lafta kalmamalı"

İlahiyat Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Muhammed Akbaş, Başbakan`ın söylemlerini olumlu bulduğunu belirterek, " Bunların hayata geçirilmesi gerekir. Halkın yüzde 90`nından fazlasının Müslüman olması bu uygulamanın ne kadar yerinde olduğunu göstermektedir. Bunun en kısa zamanda uygulama geçirilmesi gerekir" diyerek atılan adımın yerinde olduğunu ifade etti.

"Bir bayan olarak bunun olumlu olacağını düşünüyorum"
Üniversite öğrencilerinden Ferhan Koca, mevcut durumda bunların zaten ayrı olduğunu ifade ederek, birçok noktada rahat hareket edebildiklerini belirterek, "Çoğu yönde olumlu ve güzel bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bir bayan olarak kızlı erkekli ev ya da yurtlarda kalmadım ancak, bunun ciddi anlamda sorun teşkil ettiğini düşünüyorum. Bu yönüyle olaya bakıldığında daha olumlu olabileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Başbakan`ın Öğrenci yurtları ve öğrenci evleri ile alakalı yaptığı açıklamayı çok doğru ve yerinde gördüğünü belirten öğrenci Ömer Aytekin de bunun olumlu yönlerinin ileride ortaya çıkacağını dile getirdi.

"Benzer uygulama toplu taşıma araçlarında da yapılmalı"
Başbakan`ın açıklamalarını doğru ancak gecikmeli bir adım olarak değerlendiren Tıbbi Dokümantasyon ve sekreterlik fakültesi ikinci sınıf öğrencisi İslam Yalçın, ise Kız ve erkek öğrenci yurtlarının ya da evlerinin iç içe olmasının birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdiğini belirterek, "Bu tür ortamlarda gayri meşru ilişkiler ve fuhşiyata kadar birçok olumsuzluk yaşanmaktadır. Bunun önüne geçmesi adına atılan bu adım olumludur ancak sadece bununla da yetinilmemelidir. Farklı alanlarda da benzer çalışmalar yapılmalıdır. Örneğin bugün en fazla taciz olayı otobüslerde yaşanıyor. Bu alanda benzer çalışmalar yapılabilir" tavsiyesinde bulundu.

"Çalışma özel yurtları da kapsamalı"
Öğrencilerden Safa Burak Özkan`da açıklamaya destek vererek, "Yerinde bir açıklamadır tabi bunun uygulanması önemlidir. İlimizde her ne kadar yurtlarda böyle bir problem gözükmüyorsa da özellikle merkezde birçok öğrenci evinin bu şekilde olduğunu biliyoruz. Ayrıca bu çalışmaya özel öğrenci yurtları da mutlaka dahil edilmelidir" ifadelerini kullandı.

"Zinaya yaklaşmayın!"
İlahiyat fakültesi birinci sınıf öğrencisi aynı zamanda imam olan Abdulhakim Tan, ise Allah`u talanın zinaya yaklaşılmasını men ettiğini belirterek, Bu tür yerlerde ne yazık ki zinaya kapı aralanıyor. Onun için atılan adım önemlidir ve bir an önce uygulamaya konulmalıdır" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir