• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Keyf Kalesi Müzesi`ne yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis`in Adilcevaz ilçesinde Keyf Kalesi`nin kazısında çıkarılan ve ağırlığı 4 ton civarında olup üzerinde tarihe ışık tutan farklı desenlerin bulunduğu taşlardan oluşturulan "Keyf Kalesi Müzesi" yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Çıkarılan taşların sergilendiği müze günde yüzlerce turist tarafında ziyaret ediliyor.

Müzedeki tarihe ışık tutan taşlar hakında açıklamada bulunan Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, "Keyf kalesinde yapılan kazı çalışmaları sonucu çıkarılan ve üzerinde tarihi bulgulara ışık tutacak olan farklı desenlere sahip taşların sağlam olanları Ankara ve Van iline gönderildi. Geri kalan taşlarda Adilcevaz ilçemizde kaldı.

1972 tarihinde kazı çalışmalarının son bulmasıyla birlikte Adilcevaz da kalan bu tarihi bulgular bir müddet bir okun bahçesinde kalarak muhafaza edilmeye çalışılmıştır. Daha sonra bunları daha iyi muhafaza edilmesi için bir proje hazırladık. Belediye ile birlikte zeminini sağlamlaştırdığımız bir müze yaptık. Okulun bahçesinde bulunan ve ağırlığı 4 ton 200 kilogram olan bu taşları buraya taşıdık. Taşların üzerinde bulunan hayvan figürleri yaşanan dönem hakkında bilgi vermektedir. Yapılan bu müzede bulunan ve tarihe ışık tutan taşlar, günde yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor." dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir