• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Öğrenci Kardeşlerimizle Hasbihal - 2
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Eğitim ve öğretim döneminin başında olduğumuz bu günlerde, genç kardeşlerimize bazı tavsiyeler ve nasihatler yapmaya devam edeceğiz

Siz gençler için en güzel örnek olan Hz. İsmail (a.s )’ı örnek almanızı, Rabbinizin emirlerine teslim olacağınızı ve göstereceğiniz teslimiyet, Allah (c.c) için kurban olmayı bile gerektirirse; “Babacığım! Emrolunduğun şeyi yap, inşallah beni sabredenlerden bulacaksın.” deyip boynunuzu kurban olmak üzere uzatacağınızı umuyor ve her birinizin Hz. İsmail yolunda olmanızı Rabbimden niyaz ediyorum.

Okulların ve özellikle de üniversitelerin ortamının nasıl olduğunu biliyoruz. Oradaki manzarayı tasavvur etmek bile belki caiz olmayacaktır. Buna rağmen siz genç kardeşlerimiz, Allah (c.c)’ın muhafazası ve İslam oluşumun murakabesi ve himayesi ile bütün o kötülüklerden kendinizi muhafaza edecek, o ortamların şerrinden korunacak ve hatta Rabbinizi razı edecek faaliyetlerde bulunup şeytanın ve taifesinin bütün hesaplarını, hile ve desiselerini boşa çıkaracaksınız. “İmtihan ne kadar zor olsa mükâfatı da o kadar büyük olur” İslami düsturu, kendinize kılavuz edininiz. En zor ve sıkıntılı olan ortam ve şartları, büyük sevapları devşireceğiniz alanlara dönüştürmeye çalışınız.

Allah (c.c)’ın sizi gözettiğini, yaptıklarınızı gördüğünü, meleklerin de yaptıklarınızı kaydettiğini ve bütün bu yaptıklarınızdan hesaba çekilip cezalandırılacağınızı unutmamanız gerekir. Siz, kardeşleri her türlü kötülükten koruyup muhafaza edecek olanın, sizin sağlam akide ve inancınız olması lazım. Bu inancınız, münkerata karşı koruyucu zırhınız olacaktır. Bu sağlam akideye sahip olan bir genç, en kötü ortamlarda dahi, kendini muhafaza edecek ve kötülüklere asla prim vermeyecektir. İmanınızı, salih amellerle, İslami yükümlülüklerinizi eda etmekle güçlendirmenizi, İslam’a ve Müslümanlara hizmet ile pekiştirmenizi özellikle tavsiye ederiz.

Oraya okumak ve eğitim ortamından istifade etmek için gittiğinizi unutmamalısınız. Bu ülkenin eğitim kurumlarının içinde bulunmuş olduğu kötü ortamla beraber, orada istifade edilecek birçok bilgi ve...

MAKALENİN TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir