• DOLAR 32.266
  • EURO 34.733
  • ALTIN 2403.516
  • ...
`Olayın HÜDA PAR`a Yıkılmaya Çalışılması Manidardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, düğün yerine düzenlenen silahlı saldırı neticesinde bir vatandaşın hayatını kaybettiği olaylarla ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, HÜDA PAR yetkililerin olayı kabul etmemesine rağmen olayın HÜDA PAR üstüne yıkılmaya çalışılmasını manidar gördüklerini söyledi.
 
Yeniden bir kaos ortamı oluşturulmak isteniyor
İslami STK`lara yönelik yapılan saldırıların, halkı derin endişelere sevk ettiğini belirten Yunus Memiş, "Yıllardır huzur ve güven ortamına hasret kalan bölge halkı, barış süreci ile rahat bir nefes alma arzusunu bile gerçekleştiremeden yeniden bir kaos ortamı oluşturulmak istenmektedir." dedi.
 
Yakın zamana kadar barış ortamının sağlanması için çabalayanların bu saldırılar karşısında sus -pus olup, dut yemiş bülbüle dönmelerinin manidar olduğunu ifade eden Memiş, "Halkın karşısında katıldıkları her mahfilde barış, demokrasi, insan hakları naraları atanların, söz konusu saldırılar Müslüman kurum ve kuruluşlar olunca sağır ve dilsiz kesilmeleri, ne tür emeller peşinde olduklarını göstermektedir." diye konuştu.
 
"Huzur ve barış ortamını terörize edenlere fırsat tanınmamalıdır"
Yapılan saldırılar karşısında güvenlik ve emniyet tedbirlerinin yeterince alınmadığına vurgu yapan Memiş, "Bu anlamda halkımızın huzur ve güveni her türlü endişenin üstünde tutulmalıdır. Halkın can ve mal güvenliği öncelikli tutulmalıdır. Huzur ve barış ortamını terörize etmeye yeltenenlere fırsat tanınmamalıdır. Bölgemizi yeniden kaos ortamına sürüklemek isteyen iç ve dış mihrakların oyunlarına fırsat verilmemelidir." diye belirtti.
 
"Her hangi bir çatışma tüm kesimler için zararlı olacaktır"
Memiş, "Siyasilerin bu anlamda yapacağı açıklamaları önem arz etmektedir. Halkı birbirine kırdıran kin ve nefret kokan söylemlerden uzak durulmalı ve herhangi bir grubun tarafıymış gibi izlenim verilmemelidir. Ortamı daha bir alevlendirecek ve halkı endişeye sevk edecek dili kullanmaktan uzak durulmalıdır. Bu süreçte, halka güven sükûn telkin etmek önem arz etmektedir. Hiç kuşku yok ki, ortaya çıkacak her hangi bir çatışma tüm kesimler için zararlı olacaktır. HÜDA PAR yetkililerin olayı kabul etmemesine rağmen olayın HÜDA PAR üstüne yıkılmaya çalışılmasını manidar görüyoruz." dedi.
 
Basın mensupları derhal serbest bırakılsın
Gözaltına alınan basın mensuplarının derhal serbest bırakılmasını isteyen Memiş, "Batman`daki olayı yapan kişiler derhal ortaya çıkarılmalı eğer saldırı yapan kişiler ortaya çıkarılmazsa ve bu olayın failleri bulunmazsa bu olay Batman emniyet güçlerini zan altında bırakacaktır." diyerek olayın aydınlatılması gerektiğini belirtti.
 
STK`lara yönelik yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz
Açıklamanın sonunda Memiş, "Bölgemizin birçok yerleşim yerinde İslami STK`lara yönelik yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu saldırılarda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar dileriz. İslam`a yönelik yapılan her türlü saldırının kin ve nefretle karşılanacağını tekrar hatırlatmak istiyoruz." dedi. (Yakup Moğulgani, Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir