• DOLAR 32.482
  • EURO 34.547
  • ALTIN 2472.605
  • ...
Diyarbakır'da METEK Çalıştayı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı ortaklığında yürütülen Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK), 13. Müfredat Geliştirme Çalıştayı ile Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı Eğitici Eğitimi'ni Diyarbakır'da yaptı.


Eğitimin açılış programına, MEB METEK Proje Eğitim Eş Uzmanı Dr. Balkır Özünlü, Diyarbakır Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahin Demirkol, Milli Eğitim Şube Müdürü Şehmus Ayan, Muş, Bitlis ve Diyarbakır'dan 110 kişi katıldı.


METEK projesi kapsamında özellikle Adalet, Denizcilik, Tarım ve Sağlık alanlarında, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci seviyelerdeki müfredatların kazanımlara dayalı yaklaşım benimsenerek geliştirilmekte ve bu yolla Mesleki ve Teknik Eğitimin kalitesinin artırılması planlanmaktadır.


Meslek analizi çalıştaylarını takiben Mart 2013'de Ankara'da başlayan müfredat geliştirme çalıştayları tüm hızıyla devam etmektedir. Bu çalıştaya 42 alan öğretmeni, 44 akademisyen ve MEB temsilcilerinin dâhil olduğu toplam 94 kişi katılmaktadır. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir