• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Türkiye, Mursi`nin serbest bırakılmasını istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dışişleri Bakanlığı, Mısır`da hakim karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, Mısır`ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin bugün ilk kez hakim karşısına çıktığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Mısır`daki gelişmelere ilişkin ilkeli yaklaşımımız çerçevesinde, seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Mursi dahil olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmalarının ülkede diyalog ve uzlaşı sürecinin oluşturulmasına ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesine önemli katkı sağlayacağına inanmaktayız" denildi.

Türkiye`nin her zaman meşruiyet ilkesinin yanında yer aldığının, herhangi bir ayrım gözetmeksizin halk iradesini yansıtan meşruiyete dayalı yönetimleri desteklediğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Türkiye, bu çerçevede, kapsayıcı ve üzerinde tüm kesimlerin uzlaştığı bir siyasi sürecin işletilebilmesini teminen demokratik ilkeler ve anayasal meşruiyet temelinde adımlar atılmasının, yalnızca dost ve kardeş Mısır`ın iç barış ve huzuru için değil, bölgemizde kalıcı istikrarın sağlanması için zaruri olduğu görüşündedir."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir