• DOLAR 32.278
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2455.478
  • ...
Fransa'da cami saldırıları durmak bilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA - Fransa'da gün geçmiyor ki Müslümanların ibadet yerlerine, mütedeyyin Müslüman şahıslara fiili veya sözlü ırkçı ve İslamofobik saldırılar meydana gelmesin. Siyasilerin bu olaylar karşısında tavır takınamamaları ise olayın bir başka boyutunu gözler önüne seriyor.

 

Irkçı saldırıların bir benzeri bu sefer Fransa'nın Besançon şehrindeki Planoise ve Saint-claude semtlerinde bulunan iki ayrı camiye, pazarı Pazartesi'ye bağlayan gecede meydana geldiği aktarıldı. Milliyetçi parti lehine cami duvarına "vive FN" yani "yaşasın Ulusal Cephe" diye yazıldığı, yanı sıra 3 ayrı gamalı haç, "yaşasın Fransa", "Araplar dışarı" ve "Müslümanlara ölüm" şeklinde yazıtların siyah boyayla yazıldığı bildirildi. Ayrıca olayın, erken saatlerde sabah namazına gelen cami cemaat tarafından fark edildiği yetkililer tarafından aktarıldı.

 

Sunna camisi yetkililerinden Driss Bechari, "bizler cami cemaati olarak dinimizi sakince yaşıyor ve ülkenin kanunlarına uyuyoruz. Bu saldırılar devamlı olmaya başladı, niçin yapıyorlar, eğlenmek için mi?" Şeklinde konuştu.

 

Olaydan sonra Emniyet Müdürü Stéphane Fratacci ve Belediye Başkanı Jean-Louis Fousseret incelemelerde bulunmak için olay geldi.

 

Geçen hafta evi ırkçı saldırılara maruz kalan Fransa'da islamofobik ile mücadele gözlemevi (CFCM) Başkanı Abdullah Zekri yaptığı açıklamada "Müslümanların kutsal yerlerine, Müslüman kişilere ve gitgide yükselen ırkçı ve islamofobik olaylar karşısında failleri katı bir şekilde kınıyoruz." dedi.

 

Yetkililere de seslenen Zekri, derhal bu olaylara karşı çözüm bulunmasını ve faillerin yakalanmasını istedi.

 

Son zamanlarda ırkçı Ulusal Cephe'nin başkanlık görevini yürüten Jean Marie Le Pen'in kızı olan Marine Le Pen'in ırkçı ve İslamofobik saldırı ve söylemleri ve özellikle medyanın Müslümanlara karşı propagandaları bu türden vakaların oluşmasına katkısı olduğu gözlerden kaçmıyor. (Erdal Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir