• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Batman Petrol Mahallesi’nde sokakta yapılan bir düğüne bir arabanın içerisinden silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda Özcan Temel isimli kişi hayatını kaybederken Met Kasar isimli genç ise ağır yaralanmıştı.

Olay sosyal medyaya düşer düşmez internet haber sitelerinde konu ile ilgili haberleri takip etmeye başladım. Yaşanan saldırıyı, olay hakkında hiçbir ipucu yokken İslami kesme yıkmak isteyen PKK taraftarları günah keçisi olarak HÜDA-PAR’ı seçmişlerdi. Yapılan haberlerde toplum ajite edilerek, PKK taraftarlarına “Saldırı” emri veriliyordu.

İşte PKK’nın 2004 yılından beri İslami kesime yapılan saldırılarına çanak tutan bir sitede konu ile ilgili çıkan haber:

Olay Tanıkları Hizbullahçılar En Az 80 Kişiyle Saldırdı
Olay Tanıkların verdiği bilgilere olay şü şekilde gelişti.Düğün Normal Seyrindeyken Anıden En Az 80 Kişilik çoğu sakıllı ellerinde silah ve satırlarla düğündekilerine saldırdı.90`lı Yılların kiralık katilleri Kadın Ve çocuk demeden önüne geleni darb edip Silah sıktı”

Haber servis edilirken yapılan imla ve dilbilgisi hataları haberin birileri tarafından alelacele hazırlandığını gözler önüne seriyordu. Çünkü yazılan 4 satırlık haberde, onlarca hata gözlerden kaçmıyordu. Hâlbuki habercilikte olay hakkındaki ipuçları değerlendirilerek, konu hakkında haber kaynaklarına ulaşılır, elde edilen bilgiler gerekli birimlerin teyit etmesi ile yayınlanır. Eğer ki kaynak sağlam değilse ve haber teyit edilmezse haberciliğine halel gelebileceği düşüncesiyle olayda failler açıklanmaz. Ama anlaşılan bu haberleri servis yapanların asla böyle bir kaygıları yoktu. Ellerine gelen fırsatı iyi değerlendirmeleri gerekiyordu. Yaptıkları tüm saldırılardan elleri boş dönen vampirler, bu yaşanan olayı fırsat bilerek, HÜDA-PAR’ı sindirmeye çalışacaklardı. Çok geçmeden tespitlerimde yanılmadığımı gördüm. Twetter’da açılan bir sayfada “Hüda-Par Kürdistan’dan Defol” diyecek kadar saldırganlaşmışlardı. İşte şimdi taşlar yerine oturmaya başlamıştı. Çok geçmeden Kurban Bayramından bugüne İslami kesime yapılan tüm saldırıları sahiplenen YDGH çetesinden açıklama gecikmedi "Kana kan Dişe Diş" Yurttaşımızın kanı yerde kalmaz.

Olay hakkında gerekli bilgileri toparlayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurahman Cens, Twetter hesabından yaptığı ilk açıklamada, Pkk`lı 40-50 kişilik grup Batman`da parti çalışmaları yapan Hüda-Par mensuplarına saldırdığını, daha sonra akşam saatlerinde bir düğünde meydana gelen kavgada YDG-H mensubu olduğu iddia edilen 1 kişinin hayatını kaybettiğini, saldırı ile hiçbir ilgilerinin bulunmadığını, Emniyet birimlerinin bu olayı bir an önce aydınlatarak suçluları yargı önüne çıkarmasını umduğunu belirten açıklaması geldi.

PKK kurulduğu günden bugüne benzer iftiralarla yalan haberler dezenformasyon yapmış, olayı çarpıtarak toplumu manipüle etmeyi kısmen başarmıştı. Ancak 1990’lı yıllar geride kaldı. Artık Müslümanlarında kendilerini ifade ettiği siyasi bir oluşumu, PKK’nın yalan ve iftiralarına cevap veren bir medyası var. Bu yalan ve iftiraları Dicle Üniversitesi’ndeki yalanları gibi kamuoyu tarafından görülecek, toplum nezdinde ki itibarları yerle bir olacak. (Nurullah İkbal)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir